Hlavní obsah

Zbrojovka začala přípravu i se Ševčíkem. Jedinou novou tváří je zatím krajní bek Koželuh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se stejným kádrem, jaký měli k dispozici na podzim, zahájili fotbalisté Brna zimní přípravu na pokračování prvoligové soutěže. Jedinou novou tváří je zatím devatenáctiletý krajní bek Josef Koželuh, který přichází z mistrovské Plzně, avšak na podzim hostoval v druholigové Chrudimi.

Foto: Profimedia.cz

Michal Ševčík bude ve Zbrojovce působit i na jaře

Článek

„Není to post, který nás nejvíc pálí. Jde ale o mládežnického reprezentanta, jenž má před sebou slibnou perspektivu. Proto se s ním domlouváme na dlouhodobější spolupráci," prozradil sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Další velké změny v klubu neplánují. „Pro nás je prioritní, že jsme splnili první cíl, jímž bylo udržet mužstvo i vzhledem k fungující kabině ve stávajícím složení. S některými potenciálními posilami ovšem v kontaktu jsme. Uvidíme, jak se jednání vyvinou. Rádi bychom vyztužili defenzívu a případně i doplnili o jednoho hráče záložní řadu," prozradil.

V Brně najisto počítají s tím, že dres Zbrojovky bude také na jaře oblékat středopolař a člen reprezentační jednadvacítky Michal Ševčík, o jehož přestupu do Sparty se dlouhodobě spekuluje. „Zájem o něj pochopitelně je. Bylo to ale i Michalovo přání, aby ještě půl roku rozvíjel svůj talent v Brně," tvrdí Požár, podle něhož bude ve Zbrojovce dál hostovat kmenový fotbalista Sparty Filip Souček.

Z toho, že může pokračovat také na jaře spolupráce Ševčíka s nejlepším podzimním střelcem nejvyšší soutěže Jakubem Řezníčkem, má radost i brněnský kouč Richard Dostálek.

„Věděli jsme to dopředu, takže jsem byl v klidu. Neměl by nikdo odejít, a tak si teď hlavně přeju, aby kluci zůstali zdraví. Pokud se naskytne příležitost, rádi bychom i nějakého hráče přivedli. Může to být zajímavé jméno," naznačil trenér, který do přípravy povolal mladého brankáře Michala Hložánka. „Kuba Šiman je po operaci ramene, avšak ligový start poslední lednový víkend by mohl stihnout," uvítal by.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Radost fotbalistů Brna z gólu proti Ústí nad Labem.

Dostálek nedělá velkou vědu z toho, že Zbrojovka neabsolvuje v zimní přípravě zahraniční soustředění. „Možnosti, které se nám naskytly, nám příliš nevyhovovaly hlavně z hlediska možných soupeřů v přípravných utkáních. A po návratu z tepla bychom stejně doma museli zase na umělou trávu," vysvětlil. Brňané se příští týden v úterý utkají ve Vídni s tamní Austrií, v sobotu 14. ledna budou hostit slovenskou Podbrezovou a v generálce na ligu změří o týden později v Bratislavě síly se Slovanem.

K premiérovému prvoligovému střetnutí nastoupí 29. ledna v Mladé Boleslavi. „Závěr podzimní části ligy nám příliš nevyšel. Jsme v tabulce jedenáctí, což jsme vzhledem k průběhu podzimu být nechtěli. Proto se budeme ze všech sil snažit uhrát hned zkraje nějaké body, abychom se dostali znovu na pohodovou vlnu," předsevzal si Dostálek.

Reklama

Související témata: