Hlavní obsah

Zimní posila Plzně: cestovatel a antislávista

S trochou nadsázky jej lze nazvat fotbalovým Hanzelkou. Útočník Roman Potočný během poměrně krátké doby obléká už čtvrtý dres. Po Liberci, Ostravě a Zlínu prožije nadcházející jaro v Plzni. Po neúspěšném podzimu v Baníku paradoxně v klubu, který dýchá na záda první Slavii.

Útočník Plzně Roman Potočný.

Článek

„Moje motivace je zapadnout do týmu. A pomoct Viktorce k pohárovému umístění. Aby se tady zase hrála Evropa a aby se moje hostování změnilo v přestup," prohlásil 31letý Potočný, na kterého může Plzeň po sezoně uplatnit opci. Je však velkou neznámou, jak se mu bude v Doosan Aréně dařit. Od podzimu 2019, během něhož nastřílel za Liberec devět gólů, jeho kariéra ztrácí lesk. Angažmá v Ostravě, kam přestoupil v lednu 2020, mu evidentně nesedlo.

„Abych řekl pravdu, vůbec nevím proč. Jak mi to nešlo, dostal jsem se sám dolů. Psychicky jsem se vyždímal," vyprávěl loni na jaře. To si odskočil do Zlína na tříměsíční hostování, kde si vyčistil hlavu a nastoupil cestu zpátky na výsluní. Jenže po letním návratu do Baníku Potočný zase zvadl. Na podzim v lize nepřidal ke svým 37 gólům žádného bratříčka.

Od roku 2017 je věnuje pětiletému synkovi Tadeášovi. Když vstřelí branku, udělá z prstů téčko. „Aby měl radost. Hrajeme doma s Tadeášem FIFU. On má rád Depaye, já Mbappého," popisoval před časem Potočný, který v lize natočil 201 zápasů. Role otce ho zklidnila, platíval totiž za problémového hráče. Respektive za muže, který rozhodně nedrží pusu a krok. Ovšem ani před trenéry. V Plzni by s tímto rychle skončil. Tvrdá ruka majitele klubu Adolfa Šádka je známá.

Občas mu ale z pusy vypadly zajímavé věty i v rozhovorech pro média. Například před duelem se Slavií v sezoně 2016/2017, kdy působil v Teplicích. „Proti Slavii mám větší motivaci, jsem antislávista. Jsem totiž sparťan, k tomu jsem byl vedený odmalička, a víte, jaké to je mezi pražskými S. Slavii prostě nemusím," prohlásil tehdy Potočný. Podaří se mu ve Viktorii nahodit kariéru?

Reklama

Související témata: