Hlavní obsah

Znovu s klacky proti rudým a sešívaným tankům. Na titul teď ale vůbec nemyslíme, zní z Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Před čtyřmi lety vyfoukli s pomyslným klackem v ruce titul movitým pražským S, které do zahraničních posil nainvestovaly stamiliony korun. Teď se může fotbalistům Plzně povést podobný kousek. V situaci, kdy je klubová pokladna prázdná, letní útok na evropské poháry skončil potřetí v řadě krachem a majitel Adolf Šádek se marně snaží Viktorii prodat, si můžou Plzeňští myslet na mistrovský pohár. Jaro zahájí v pozici druhého týmu tabulky, se ztrátou jediného bodu na Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují gól na 2:0 během utkání 18. kola Fortuna ligy

Článek

„Naším cílem je dostat se do předkol evropských pohárů. V jarní části chceme navázat na úspěšný podzim, prezentovat se poctivou, zodpovědnou hrou. Pokud se nám podaří vstup a budeme se pohybovat nahoře delší dobu, pak můžeme být v souvislosti s titulem konkrétnější. Ale v této chvíli o něm vůbec nemluvíme," prohlásil trenér Michal Bílek během středeční videokonference.

Do jara vstoupí jeho tým nedělním domácím duelem s Hradcem Králové, následně zavítá na Spartu. „Úvod bude důležitý. Právě ten nás teď nejvíc zajímá, nikoli slova o titulu," dodal plzeňský kouč. Během zimní přípravy, kterou mužstvo absolvovalo po delší době v domácích podmínkách, se mu poměrně významně vykrystalizovala základní jedenáctka, s níž vyrukuje Viktoria na Votroky.

„Sestava by se měla hodně podobat generálce, ale na dvou pozicích ještě nejsem stoprocentně rozhodnutý. Především v ofenzívní části je z čeho vybírat," pronesl Bílek, kterému dělají starosti útočník Jean-David Beauguel a obránce Radim Řezník. Zatímco nejlepší střelec podzimu už s týmem trénuje, Řezník nadále pauzíruje kvůli problému s lýtkem. „Nechci vynášet žádné soudy. Prostě uvidíme, jak budou oba vypadat za tři dny a podle toho se zařídíme směrem k Hradci," uvedl Bílek.

V zimě mu v kabině přibyla jediná posila, ofenzívní záložník Roman Potočný. Dá mu šanci hned proti Hradci? „Bude záležet na něm, musí se vypořádat s konkurencí, která v Plzni je. Má výhodu, že může hrát zleva i zprava. Zkoušeli jsme ho úspěšně i na hrotu. Jsem rád, že přišel," tvrdil Bílek.

Podle něj, pokud ještě dojde k pohybu v kádru, tak směrem ven. „Možná dáme dva hráče na hostování. Kádr se ustálil, posty jsou dvojené, nebyl důvodem do toho zásadně zasahovat," pověděl 56letý trenér.

Reklama

Související témata: