Hlavní obsah

A teď začne vojna! Bouřlivák Rada hrozí ve vojenské uniformě novými pořádky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Dukla ve středu oficiálně potvrdila informaci o příchodu zkušeného trenéra Petra Rady. Kdysi slavnému klubu s armádní minulostí doprovodil zprávu o koučově příchodu nápaditým a vtipným videem, které ihned zaujalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada se oficiálně stal trenérem Dukly.

Článek

Obrázky z nadhledu na stadion Dukly a detaily z příprav trávníku střídá prudký střih do potemnělých chodeb, záběry na klapající vojenské boty a kmitající armádní kalhoty s pečlivě nažehlenými puky doprovází dramatická hudba.

Ze stínu, který kráčejí postava vrhá na zem, je patrné, že jde o rázného člověka v uniformě. Závěrečná scéna pochopitelně odhaluje, že onou postavou, která si ještě zažongluje s míčem, je Petr Rada, někdy trefně přezdívaný „Plukovník", který přísným hlasem pronese: „A teď začne vojna!"

Rada se vrací do klubu, kde v jeho slavnějších dobách působil coby hráč.

„Ať se na mě nikdo nezlobí, hrát devátý místo ve druhé lize je pro Duklu málo. Budu se snažit, aby to tak nebylo," uvedl nedávno impulzivní stratég v rozhovoru pro Sport.cz.

„Vždy jsem chtěl hrát co nejvýše. Hráči si na to musí zvyknout. Beru to tak, že Dukla má ve světě pořád jméno, i když prošla nějakou krizí," prohlašoval.

Zároveň také netajil, že po konci angažmá v Jablonci už mu chybí atmosféra zápasů a kontakt s fanoušky, které se však v jeho podání občas vyhrotí.

„Mě zajímá, aby chodili lidi. Nechci, aby to vyznělo vychloubačně, ale třeba někde chodí obvykle pět set lidí, přijede Dukla a někdo si řekne: Hele, přijede ten blázínek Rada, pojď půjdeme se podívat. Třeba přijde o pět set lidí víc, to se může stát, ne?" vykládal také.

Reklama