Hlavní obsah

Čáslav porazila Opavu gólem z penalty v poslední minutě

ČÁSLAV

Fotbalisté Čáslavi porazili v 15. kole druhé ligy Opavu 2:1 a připsali si páté vítězství v sezoně. K tomu mají v polovině soutěže na kontě stejný počet remíz i porážek a s takto vyrovnanou bilancí jsou v tabulce jedenáctí. Svému soupeři, který je sedmý, se přiblížili na jediný bod. Zasloužil se o to Radek Voltr proměněnou penaltou v poslední minutě.

Článek

Domácím se skvěle povedl i začátek zápasu. Voltr poslal nepřímý kop do malého vápna, kde Formánek hlavičkoval do protipohybu bezmocného gólmana Blahy do vlastní sítě.

Úroveň hry ale poznamenal zmrzlý trávník, který na některých místech ztěžoval pohyb hráčů. Více se v mrazivém odpoledni zahřál Blaha, kterého protáhli Džafič a Fikejz. Hosté se k přímému ohrožení čáslavské brány nedostali, na Duchečka poslali jen několik střel ze střední vzdálenosti.

Ve druhém poločase byla zřetelná snaha Opavy o vyrovnání. V 61. minutě ještě rána Schaffartzika těsně minula čáslavskou bránu a na druhé straně nemířil přesně ani Voltr z trestného kopu. Nedlouho poté ale domácí obrana po standardní situaci soupeře nedokázala odvrátit míč a v závaru se nejlépe zorientoval Mrázek.

Závěr pak ale patřil domácím. Nejprve po opavském rohovém kopu unikl Čertík, jenž ještě vysunul Kaňáka, ale toho na hranici pravidel udržel Hrabina. V 90. minutě si ale do pokutového území došel pro faul Voltr a sám proměnil penaltu.

Čáslav - Opava 2:1 (1:0)
Branky: 2. vlastní Formánek, 90. Voltr z pen. - 69. Mrázek. Rozhodčí: Ondráš - Hájek, Nádvorník. ŽK: Fikejz, Voltr - Partyš, Radzinevičius, Horka. Diváci: 472.
Čáslav: Ducheček - Hečko (66. Kaňák), Karal, Kunášek, Špidlen - Rakovan, Fikejz (80. Jukl), Čertík - Džafič, K. Hejný (85. Timm), Voltr. Trenér: Abrhám.
Opava: Blaha - Riška, Cigánek, Formánek, Hrabina - Partyš, Rob. Wirth (57. Binar), Sedláček (82. Horka), Schaffartzik - Mrázek, Radzinevičius (68. Halaška). Trenér: Mazura.

Reklama