Hlavní obsah

Karviná první krok zvládla. Trenéra potěšili střídající hráči, přesto chce posily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Karviné první krok v misi, na jejímž konci je kýžený návrat do nejvyšší soutěže, zvládli. V úvodním kole druhé ligy v derby na hřišti Třince sice v sobotu nijak výrazně nedominovali, i přesto důležitost prvního utkání unesli a zvítězili vysoko 3:0.

Foto: www.fotbaltrinec.cz/

Fotbalisté Třince na úvod druhé ligy prohráli doma s Karvinoui (ve žlutém).

Článek

„Je to první krok, čeká nás dalších devětadvacet. Byli jsme pod tlakem, protože jsme chtěli uspět, ale my pod ním budeme celou sezonu a musíme se s tím umět vypořádat. Dneska jsme to svedli, ukázali jsme, že mužstvo má svou tvář. A co mě těší asi nejvíc, že se prosadili střídající hráči. Je fajn, že se po vystřídání kvalita ještě zvýšila," uvedl trenér MFK Karviná Tomáš Hejdušek.

S první velkou šancí kapitána Michala Papadopulose si třinecký brankář Lukáš Hasalík už ve 2. minutě poradil výborně, svůj tým tím ale nenakopl. Ještě v prvním poločase přivedl favorita do vedení Rajmund Mikuš, po přestávce pak za hustého deště skórovali ještě střídající Martin Zedníček a Daniel Bartl.

„Zakončení Zedníčka, který přehodil brankáře, bylo navíc velmi zkušené. Na to, že minulou sezonu odehrál v Otrokovicích, to zvládl bravurně," těšilo Hejduška.

„Kvůli psychickému rozpoložení to je jednoznačně hodně důležitá výhra a těší mě, že jsme zápas zvládli. Ukázali jsme tvář, že je to zdravé mužstvo. Za výhrou jsme si šli. Nicméně musím ocenit i Třinec, v úvodu druhého poločasu nás dostával pod tlak a chviličku jsme měli problém," upozornil karvinský trenér.

Přes přesvědčivou výhru a silnou lavičku by Hejdušek rád ještě mužstvo zkvalitnil. Jako bývalý trenér rezervy Baníku se dívá především tímto směrem. Z Ostravy v létě do Karviné přišli mladíci Lukáš Cienciala a Sebastian Boháč. Velký zájem mají Karvinští ale také o svého bývalého lídra Lukáše Budínského, jenž si v Baníku místo v základní sestavě nevybojoval.

„Přestupové okno je stále otevřené, každá konkurence je pro růst mančaftu dobrá. Lukáš je jedna z alternativ, nabízí se to, protože v Karviné působil. Ale na to se musíte zeptat opodál," pousmál se Hejdušek.

Reklama

Související témata: