Hlavní obsah

Karviná zahájila přípravu. Prvním novým jménem je exkapitán Opavy Jan Žídek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První sraz po dovolených mají za sebou fotbalisté Karviné, kteří budou po šesti letech v nejvyšší soutěži hrát v nadcházející sezoně pouze druhou ligu. Novému trenérovi Tomáši Hejduškovi, jenž nahradil odvolaného Bohumila Páníka, se do přípravy kromě navrátilců z hostování Martina Šindeláře, Aleše Nešického a řeckého obránce Steliose Kokovase hlásil i nedávný kapitán Opavy Jan Žídek.

Foto: MFK Karviná

Fotbalisté Karviné začali přípravu.

Článek

Hejduškovi, který v minulé sezoně vedl třetiligovou rezervu Baníku, budou pomáhat v rolích asistentů Radomír Korytář a Marek Bielan. „S Baníkem chci spolupracovat a nabízí se, aby u nás kluci, kteří se nevejdou do ligového týmu působili. Znám je, vím, co od nich čekat. Z Ostravy do Karviné je to kousek, dvacet kilometrů. Proč by měl Baník dávat hráče někam tři sta kilometrů daleko, když je můžou mít na očích," uvedl Hejdušek.

Angažmá v Karviné vnímá jako posun v trenérské kariéře. „Bude to pro mě premiéra v profesionálním fotbale. Moc se na tuhle práci těším. Druhá liga je víc o soubojích, na to se musíme dobře připravit. Soupeře musíme uběhat, přetlačit a samozřejmě musíme mít i fotbalovou kvalitu," nastínil 42letý trenér.

Hráčský kádr Karviné na začátku přípravy
Brankáři: Jiří Ciupa, Vladimír Neuman
Obránci: Petr Buchta, Eidar Šehić, Daniel Stropek, Martin Šindelář, Jan Žídek, David Motyčka, Nik Trček, Roman Fukala, Oliver Jurčák
Záložníci: Daniel Bartl, Lukáš Bartošák, Tomáš Jursa, Juraj Teplan, Rajmund Mikuš, Lukáš Čmelík, Martin Vlachovský, Aleš Nešický, Clement Malachy, Jan Marciňa, Chadi Ramadan, Matyáš Molitorisz, Patrik Goj
Útočníci: Antonín Svoboda, Rafiu Durosinmi, Patrik Zych

Karviná po sestupu sčítala doposud především ztráty. Těmi potvrzenými je odchod Estonce Vlasije Sinjavského do Slovácka, Albánce Kristi Qoseho do Plzně a Brazilce Eduarda Santose do Slavie. V Karviné nebudou hrát ani Marco Túlio, Jean Mangabeira, Filip Zorvan a Lukáš Holík, kterým na konci června vyprší smlouvy. Do svých týmů se vrátili brankář Pavol Bajza (Slovácko), obránce Daviti Kobouri (Dinamo Tbilisi), záložníci Radek Látal (Olomouc), Adam Jánoš, Ondřej Chvěja (oba Baník) a Mondou Ndyiae (Plzeň).

Zda bude pokračovat v kariéře se chce do konce měsíce rozhodnout kapitán Michal Papadopulos. „Řešíme ještě budoucnost Vojtěcha Smrže, který hostoval v Mladé Boleslavi," uvedl sportovní manažer Karviné Lubomír Vlk s tím, že po dlouhodobém zranění se do přípravy zapojil také zkušený Daniel Bartl.

Reklama

Související témata: