Hlavní obsah

Pašek gól Zbrojovce neslavil. Na tabulku se dívá pěkně, tvrdí po výhře Líšně v brněnském derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První domácí porážku v sezoně utrpěli zrovna v prestižním brněnském derby. Fotbalisté Zbrojovky padli v druholigovém utkání s Líšní před 6118 diváky nečekaně 1:3. Přesto dál vedou tabulku s komfortním devítibodovým náskokem právě před svým městským rivalem a mají solidně nakročeno k návratu mezi elitu.

Foto: fczbrno.cz

Snímek z brněnského derby mezi Zbrojovkou (v červeném) a Líšní.

Článek

„Moc nás mrzí, že jsme prohráli před tolika fanoušky a v tak perfektní atmosféře. První dva góly jsme bohužel dostali po standardkách kvůli špatnému individuálnímu bránění," stýská si kouč Zbrojovky Richard Dostálek. „Zlepšení po pauze už nám nevyneslo ani remízu. Byl to pro nás den blbec. Dostali jsme facku, která však nemusí být na škodu. Musíme se z porážky poučit, snad nás klopýtnutí posune dál," přemítá. Jeho celek navíc přišel o zraněné obránce Hrabinu a Štěrbu, kteří museli nuceně ze zápasu odstoupit. Štěrbu dokonce odvezla sanitka na vyšetření do nemocnice.

Inkasované branky ze standardních situacích hodně štvou i gólmana Zbrojovky Martina Berkovce. „Prohráli jsme s týmem, který je v nich očividně mimořádně silný. Bohužel jsme si nepohlídali zakončující protihráče. Byly to naprosto zbytečné branky," tvrdí.

Ví, že nezdar v ostře sledovaném duelu s Líšní nesou fanoušci jeho mužstva těžce. „Je mi jasné, že se na utkání hodně těšili. Zvlášť doma jsme prohrát neměli. Bylo by ale zbytečné si kvůli tomu kazit náladu, byť nás porážka velice mrzí. Bude lepší ji ale hodit za hlavu a raději zapracovat na tom, aby se nám už příště nestalo, že inkasujeme hned v úvodní minutě," má jasno Berkovec.

Na začátku střetnutí ho překonal líšeňský bek David Pašek, který v minulosti oblékal právě dres Zbrojovky. „Proto jsem gól ani neslavil. Moc nám pak pomohla i druhá branka. Přesvědčili jsme se, že se Zbrojovkou můžeme sehrát vyrovnanou partii. Byla sice lepší na balonu, ale my jsme se s jejími centry do naší šestnáctky poprali skvěle. Zbrojovka je první, my druzí. Je to pěkný pohled na tabulku," usmívá se.

Trenér Líšně Milan Valachovič našel pro svoje mužstvo jen slova chvály. „Zbrojovka byla obrovský favorit, avšak my jsme ji zaskočili prvním a pak i druhým gólem. Potom se trápila. Byla herně lepší, ale my jsme byli mnohem produktivnější," těší ho.

Cení si obětavosti svých hráčů. „Bojovali na sto procent, skákali do střel. Až na jedinou výjimku jsme eliminovali nejlepšího střelce Řezníčka. Na tom má velkou zásluhu Černín," vyzvedl Valachovič fotbalistu, který se poprvé v jarní části druhé ligy vešel do základní sestavy Líšně. Ještě na podzim i on oblékal zbrojovácký dres.

Reklama

Související témata: