Hlavní obsah

V Líšni o postupu mezi elitu nahlas nemluví. Na soustředění v Turecku si hráči přispěli ze svého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V druholigové tabulce přezimovali na třetí příčce, která by fotbalistům Líšně na konci sezony zajistila účast v baráži o nejvyšší soutěž, ale představitelé klubu z brněnského předměstí o postupu mezi elitu nahlas nehovoří.

Foto: SK Líšeň

Záložník Šimon Šumbera bude na jaře opět oblékat líšeňský dres.

Článek

„Víme, jaké ambice má Vyškov nebo Karviná. Posílily i některé další týmy. Druholigové jaro bude rozhodně těžší než podzim. I tak uděláme maximum, abychom se udrželi nahoře. Uvidíme, na co budeme mít. Kdybychom si postup vybojovali, zvážíme, zda bychom do první ligy vstoupili," tvrdí líšeňský předseda Karel Hladiš.

Podle něj trvá dál možnost přesunu na královopolský stadion v Srbské ulici, který patří městu, a splňuje předpisy pro nejvyšší soutěž. „Máme podepsanou smlouvu, že bychom na něm mohli hrát," prozradil.

Fotbalisté Líšně vstoupí do jarní části druhé ligy nedělním domácím utkáním s Vlašimí, které začne na stadionu v Kučerově ulici hodinu po poledni. A trenér Milan Valachovič netají určité obavy. „Kluci přistoupili k zimní přípravě zodpovědně. Ale v zápasech se nám výsledkově nedařilo," uvědomuje si. Jeho tým z osmi přátelských duelů zvítězil jen jednou a třikrát remizoval. Vstřelil pouze šest gólů. „Zatím to nemusí nic znamenat. Pořád to byla příprava, v mistrovských duelech může být všechno jinak," věří kouč.

Foto: SK Líšeň

Kouč Líšně Milan Valachovič netají před jarem obavy.

S Vlašimí čeká těžké utkání. „Na konci uplynulé sezony hrála baráž o první ligu, podzim jí ovšem příliš nevyšel. V jeho závěru už ale naznačili Vlašimští zlepšení. V mužstvu mají řadu fotbalistů, kteří v minulosti prošli Slavií či Spartou. Určitě jsme ale schopni naší bojovnou a urputnou hrou vydolovat před našimi fandy body," je Valachovič přesvědčený. Postrádat ovšem bude vykartovaného záložníka Sokola a zraněného útočníka Zikla, který bude po operaci ruky chybět zhruba měsíc.

V zimní pauze došlo v kádru Líšně k minimu změn. Z fotbalistů, kteří pravidelně nastupovali v základní sestavě, nikdo neodešel. Z hostování v Prostějově se vrátil Šumbera a jedinou zbrusu novou tváří je jednadvacetiletý středopolař Polášek, který přišel ze Slovácka. „Měli jsme vytipované i některé další potenciální posily, avšak tentokrát se nám víc hráčů přivést nepovedlo," připouští Valachovič.

V Líšni si zakládají na pověsti rodinného klubu. „Hospodaříme s mnohem nižším rozpočtem než většina ostatních ve druhé lize, ale nikomu nic nedlužíme," považuje si Hladiš. „Někteří hráči vedle fotbalu i pracují, rozhodně si nežijeme nad poměry," tvrdí.

Přesto tým poprvé v historii letos absolvoval herní soustředění v zahraničí. Na pobyt v Turecku si však hráči částečně finančně přispěli.

Reklama

Související témata: