Hlavní obsah

Vyškov plní plán kamerunského majitele klubu. Na jaře chceme být ještě lepší, tvrdí Kameník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když loni v létě vyhlásil kamerunský majitel vyškovského klubu Kingsley Pungong útok na postup mezi elitu, mnozí si posměšně ťukali na čelo. Fotbalisté z jihomoravského města však nakonec těsně neuspěli až v baráži se Zlínem a nyní přezimují se čtyřbodovým náskokem na druhou Duklu v čele druhé ligy.

Foto: MFK Vyškov

Kouč Jan Kameník přivedl vyškovské fotbalisty k prvenství v podzimní části druhé ligy.

Článek

Vedoucí příčka bude na konci sezony zaručovat přímý postup do nejvyšší soutěže. „Kdybychom neklopýtli doma s Opavou, mohli jsme na tom být ještě líp. A v Líšni jsme byli výhře blíž než domácí,“ připomněl kouč Vyškova Jan Kameník ztráty svého mužstva v závěru podzimu. „I tak se za nic neschováváme,“ netají, že cílem jeho celku je postup do první ligy.

Očekává však náročné jaro. „Kromě druhé Dukly budeme mít i další těžké soupeře. Předpokládám, že posílí a zvedne se brněnská Zbrojovka. A počítat je potřeba také s Příbramí,“ myslí si.

Proto by Kameník rád kádr, v němž převažují díky majitelovým kontaktům afričtí fotbalisté, v zimní pauze rozšířil a posílil. „Neustále diskutuju s představiteli klubu, na jaké posty hráče potřebujeme. To, kolik nových kluků přijde, bude záviset i na případných odchodech,“ naznačil, že někteří z jeho svěřenců by mohli napodobit plzeňského Dweha či jabloneckého Alegueho, kteří zamířili z Vyškova po úspěšné loňské sezoně do elitní soutěže.

Foto: Robert Procházka, Právo

Fotbalisté Vyškova po vstřelené brance, vlevo Kessy Coulibaly. Ilustrační foto.

Od svého celku čeká na jaře ještě kvalitnější výkony. „Máme pořád co zlepšovat v defenzívě, ofenzívě i při individuálním rozvoji hráčů. Naše současné umístění je pro nás velikou motivací. Chci, abychom stále rostli. Pokud chceme být na jaře úspěšní, musíme opět získat víc než třicet bodů. Což je náš jednoznačný cíl,“ má jasno Kameník.

Postupové ambice Vyškova sdílí i brankář Jan Stejskal. „Když jsme tak skvěle zvládli podzim, byla by velká škoda nezužitkovat výtečnou výchozí pozici. Zvlášť když je to plán šéfa klubu,“ usmál se.

Gólman, který na Moravě hostuje ze Slavie, má za to, že Vyškovští na to mají dostatečně odolné mužstvo. „Vždyť nejlepší zápasy jsme odehráli proti top týmům druhé ligy,“ připomněl dva triumfy nad Duklou, výhru v Brně či nad Příbramí. „Na jaře musíme vylepšit hru proti papírově slabším mužstvům, která zalezou, a my pak někdy jejich defenzívu těžce dobýváme,“ plánuje Stejskal.

Za řadou fotbalistů z Afriky, o nichž se občas říká, že postrádají zodpovědnost, se mu chytá dobře. „Sem tam si počínají trochu riskantně. Jsme už ale sehraní, dobře vím, co od nich můžu čekat,“ tvrdí.

Podle Stejskala jsou výsledky a výkony vyškovských fotbalistů v poslední době o to obdivuhodnější, že se tým, který do druhé ligy postoupil v roce 2021, připravuje ve skromných podmínkách. „Trénujeme většinou na různých vesnických hřištích v okolí Vyškova. Ale klubové vedení dělá maximum, aby se servis pro hráče neustále zlepšoval,“ cení si.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.