Hlavní obsah

Vyškov neskrývá ambice na postup. Kouč Dukly Rada si připadal jako při mezistátním utkání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Vyškova po dvou předchozích zápasech bez výhry zabrali a ve šlágru závěrečného podzimního kola druhé ligy uhájili v souboji dosavadních lídrů soutěže vedoucí příčku. Pražskou Duklu zdolali ve svém domácím drnovickém azylu před 1211 diváky 2:0. Oba góly vstřelili už v první půli.

Foto: MFK Vyškov

Fotbalisté Vyškova mají po podzimní části druhé ligy důvod k radosti.

Článek

„Získali jsme do tabulky nesmírně cenné tři body,“ liboval si spokojený vyškovský kouč Jan Kameník. Podle něj byli Pražané na jeho tým velice dobře připraveni. „Zpočátku jsme měli problémy ve středu hřiště. Postupně se náš pohyb ale zlepšil. Začali jsme důsledněji dostupovat protihráče a ofenzívní sílu Dukly jsme tak eliminovali. A byli jsme efektivní v koncovce,“ těšilo ho.

Kameníka mrzelo, že se Moravanům nepovedlo přidat z několika šancí třetí gól. „Trochu jsme si tím utkání hrané v parádní kulise zkomplikovali. Závěr byl kvůli tomu poněkud hektický, avšak i díky výtečným zákrokům brankáře Stejskala jsme udrželi čisté konto,“ radoval se.

Gólman Jan Stejskal, který ve Vyškově hostuje ze Slavie, se blýskl po přestávce zejména skvělým zákrokem proti Matějkovi, čímž napravil předchozí chybu. „Říkali jsme si, že bychom si neměli na těžkém terénu dávat malé domů, ale směřovaly ke mně za pouhých deset minut snad tři či čtyři. Chtěl jsem si balon zpracovat, avšak ulítl mně k protihráči. Takže jsem se snažil roztáhnout, jak to nejvíc šlo. A přálo mi štěstí,“ oddechl si.

Fotbalisté Dukly nyní ztrácejí na vedoucí Vyškov čtyři body. „Není to pro jaro špatná výchozí pozice. Mohla být ale ještě lepší. Škoda že nám poslední dva podzimní zápasy nevyšly,“ připomněl trenér Petr Rada také předchozí domácí remízu s Táborskem.

Ve Vyškově postrádal zraněné Kozla a Šebrleho. „Příčinou naší porážky byly ale po solidním vstupu do zápasu naše individuální chyby,“ věděl. Štvala ho zejména druhá Štěpánkova trefa. „My před ním ustupujeme a necháme ho v klidu vypálit. To bylo pro mě frustrující. Nesmí se to stávat,“ měl jasno Rada.

Připadal si prý v Drnovicích vzhledem k osmi africkým fotbalistům v základní sestavě Vyškova jako při mezistátním utkání. „Říkám to ve srandě. Hrálo jedenáct Čechů proti Africe. Nic proti těm chlapcům nemám. Prohrál jsem ale mezinárodní utkání, což mě hodně mrzí,“ svěřil se Rada. „Já bych vyškovské mužstvo koučovat nechtěl,“ přiznal.

Kameník neskrývá, že jsou Vyškovští nyní odhodláni zabojovat v jarních odvetách o přímý postup mezi elitu z první příčky. „Na druhou stranu ale zůstáváme pokorní. Vždyť ve fotbale se může stát spousta věcí. Je to sport, čekají nás těžké zápasy se silnými protivníky. Musíme mít ale po třicátém kole čisté svědomí, že jsme pro splnění cíle udělali maximum,“ tvrdil.

Reklama