Hlavní obsah

Zbrojovka zvládla generálku. Fanoušci teď vyhlížejí jarní start na Dukle i dokončení prodeje klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtyři stovky spokojených fanoušků brněnských fotbalistů zatleskali svému týmu za zvládnutou generálku a výhru 3:1 nad béčkem Olomouce. Teď už příznivci Zbrojovky vyhlížejí nejen důležitý start do druholigových odvet na hřišti pražské Dukly, ale i avizované dokončení prodeje klubu.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Dvacetiletý útočník Denis Alijagič byl v zimní přípravě nejproduktivnějším fotbalistou Zbrojovky.

Článek

Ten má definitivně převzít od dosavadního většinového majitele Václava Bartoňka výkonný ředitel skupiny Portiva Pavel Svoreň, v němž mnozí fandové spatřují velkou naději na lepší zítřky Zbrojovky.

„Aktivovali jsme opci na odkup majority akcií. V řádech dnů bychom se měli stát většinovými vlastníky. Od začátku března jsme připraveni klub řídit. Zatím pracujeme a fungujeme až na drobná zaškobrtnutí v souladu s dohodami,“ popsal Svoreň na besedě s fanoušky Zbrojovky jednání s Bartoňkem, jehož někteří z diváků, kteří sledovali poslední přípravný duel Brňanů s rezervou Sigmy, opětovně vyzývali slovně i prostřednictvím transparentu k co nejrychlejšímu uzavření transakce.

Podle kouče Zbrojovky Tomáše Polácha nemají jednání o změnách ve vlastnické struktuře klubu na fungování mužstva žádný vliv. „Samozřejmě že to hráči asi sledují. Všechny logicky zajímá, jak to bude. Chod týmu to ovšem nijak neovlivňuje. V kabině se bavíme výhradně o trénování a o fotbale,“ tvrdí.

S výkonem svého celku v generálce s Hanáky vyjádřil střízlivou spokojenost. „Byl to dobrý zápas. Měl tempo. Mám radost z některých úseků hry, v nichž jsme byli silní v kombinaci i nábězích za soupeřovu obranu. Mrzí nás ale řada nadějných situací, které jsme zejména v prvním poločase nedotáhli ke gólu. Každopádně to pro nás byla kvalitní prověrka, byť mistrovská utkání budou pochopitelně o něčem jiném,“ uvědomuje si Polách, jehož mužstvo figuruje v druholigové tabulce po podzimu na šesté příčce. Ambicí na návrat mezi elitu se však nevzdává.

Ze základní jedenáctky, která vyběhla proti Olomouci na trávník královopolského stadionu, lze usuzovat, že v roli brankářské jedničky vystřídá Martina Berkovce sedmadvacetiletý Dominik Sváček, který přišel v zimní pauze z Plzně.

„Gólmani to mají těžší v tom, že se ucházejí o jednu pozici. Bavíme se s nimi tudíž především o tom, že nejdůležitější je týmový výkon. Proto je nutné, aby se navzájem podporovali. Tomu, kdo bude v bráně, musí ten druhý udělat dobrý servis,“ nabádá Polách.

Těší ho herní vzestup mladého útočníka Denise Alijagiče, který nahrál na první dva góly do sítě béčka Sigmy a třetí po nezištné Řezníčkově přihrávce sám vstřelil. S pěti brankami a čtyřmi asistencemi se stal nejproduktivnějším fotbalistou Zbrojovky v rámci zimní přípravy.

„Byla dlouhá a náročná. Už se těším, až to první březnovou sobotu na Dukle vypukne a bude se už zase hrát o body. Jarní druholigový start v Praze bude nesmírně důležitý. Věřím, že ho zvládneme. Naším cílem je minimálně baráž, abychom se mohli poprat o postup do nejvyšší soutěže,“ netají Alijagič.

Reklama

Související témata: