Hlavní obsah

Mourinho místo Bílka!? Klidně si vsaďte, kurs je 1000:1...

PRAHA

Bude i po letošním mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině dál sedět na lavičce fotbalové reprezentace kouč Michal Bílek? Spekulace na toto téma rozvířil první muž českého fotbalu Miroslav Pelta, který se nechal slyšet, že Bílek má velkou šanci, aby asociace uplatnila opci, kterou trenérova smlouva obsahuje. V tom případě by mohl nároďák vést i v kvalifikaci o postup na MS 2014 v Brazílii. A což takhle José Mourinho...?

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Čech, Rosický a spol. pod taktovkou José Mourinha? To by byl gól...

Článek

Nic nemá jistého, v první řadě by měl nároďák dovést k postupu z „hratelné“ skupiny s Ruskem, Řeckem a Polskem. Jestliže však Miroslav Pelta naznačil, že by po letošním šampionátu u reprezentace rád ponechal stávajícího kouče, je to pro Michala Bílka i jeho případné konkurenty a nástupce důležitá zpráva.

Bookmakeři sázkové kanceláře Tipsport vypsali sázky, kdo národní tým do příští kvalifikace povede. A největším favoritem podle nich zůstává právě Bílek (kurs 1,35:1).

„Jeho pozice je sice podle svazového předsedy Pelty pevná, ale pokud by mužstvo na EURU vyhořelo, tlak na jeho odstoupení by byl obrovský,“ myslí si fotbaloví experti Tipsportu. Vypsali tedy i kurs na to, že Bílek na lavičce skončí – 2,7:1.

Kdo by pak byl v takovém případě na řadě? Vážným kandidátem může být současný lodivod mistrovské Plzně Pavel Vrba (5:1). Muž, který pozvedl Viktorii na evropskou úroveň, má ovšem údajně i další nabídky – například ze slovenské reprezentace.

Od Komňackého k Wengerovi...

Bílkovým nástupcem by mohl být i někdo ze zkušených koučů, jakými jsou František Komňacký (6:1) nebo Karel Jarolím (7:1). Těžko asi čekat, že by současný sparťanský generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík přešel za půl roku k reprezentaci, přesto jej bookmakeři mezi kandidáty s kursem 8:1 řadí.

V nabídce se objevují i další zajímavá jména: trenér jedenadvacítky Jakub Dovalil (10:1), kouč osmnáctky Josef Csaplár (12:1), Ivan Hašek (15:1), Jozef Chovanec (20:1) či František Straka (30:1). K velkému comebacku Karla Brücknera bookmakeři nasadili kurs 50:1.

A nezapomněli ani na atraktivní světová jména, pod kterými se chvějí židle klubových trenérů. Extrémně vysoké kursy ovšem naznačují, že se trenérského esa u reprezentace nedočkáme. Trenér Arsenalu Arséne Wenger má kurs 500:1, kontroverzní Portugalec ve službách Realu Madrid José Mourinho dokonce 1000:1...

Reklama

Související témata: