Hlavní obsah

Kanonýr Haaland je zraněný. Norsku v kvalifikaci ME nepomůže

Norský kanonýr Erling Haaland přijde kvůli poraněnému tříslu o úvodní dva zápasy kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2024 proti Španělsku a Gruzii. Dvaadvacetiletý fotbalista Manchesteru City se zranil v sobotním čtvrtfinále Anglického poháru proti Burnley, v němž se hattrickem podílel na výhře 6:0. O jeho zdravotních problémech informoval norský svaz.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Erling Haaland (vlevo) oslavuje druhý gól v utkání s Lipskem. Archivní foto

Článek

"Erling nesl těžce, když se dozvěděl, že nebude moct hrát. Naštěstí má náš tým stále dostatek sebevědomí, talentu a soudržnosti, abychom v následujících zápasech získali body," uvedl trenér Stale Solbakken.

Haaland v této sezoně nastřílel za "Citizens" v 37 soutěžních utkáních 42 gólů. V posledních dvou dal osm branek, před týdnem se v osmifinálové odvetě Ligy mistrů s Lipskem trefil při výhře 7:0 hned pětkrát, čímž vyrovnal rekord soutěže. V reprezentaci má bilanci 21 tref v 23 duelech.

Norové odstartují kvalifikaci o Euro v sobotu ve Španělsku, o tři dny později se představí v Gruzii. Dalšími soupeři ve skupině A jsou Skotsko a Kypr.

Reklama