Hlavní obsah

Němci představili v Berlíně míč pro Euro, jmenuje se Fotbalová láska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Oficiální míč pro mistrovství Evropy v Německu v příštím roce se jmenuje Fußballliebe, tedy Fotbalová láska. Výrobce Adidas jej dnes představil na Maifeldu v Berlíně nedaleko Olympijského stadionu, kde se 14. července odehraje finále.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Oficiální míč pro mistrovství Evropy v Německu v příštím roce se jmenuje Fußballliebe.

Článek

Na míči jsou zvěčněna všechna pořadatelská města, kterých je deset. Vedle Berlína budou Euro hostit Mnichov, Dortmund, Stuttgart, Hamburk, Lipsko, Kolín nad Rýnem, Frankfurt nad Mohanem, Gelsenkirchen a Düsseldorf.

Poprvé v historii ME se bude hrát s míčem využívajícím špičkovou technologii. Čip připevněný ke gyroskopu uvnitř odesílá pětsetkrát za sekundu data, díky čemuž se zaznamená místo, v němž došlo k zásahu míče. Tento „bod kontaktu“ by měl pomoci rozhodčím ještě přesněji posuzovat ofsajdové situace.

Šampionát začne 14. června. Blízko k postupu na něj mají i čeští fotbalisté, které na závěr kvalifikace čeká v pátek zápas v Polsku a v pondělí v Olomouci utkání proti Moldavsku. Od rozdělení federace Česko na ME ještě nikdy nechybělo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.