Hlavní obsah

Odčinili jsme Moldavsko, přístupem i výsledkem, libuje si Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jak slíbili, tak tentokrát udělali. Dali zapomenout na remízu v Moldavsku a na druhý pokus venku vyhráli. Fotbalová reprezentace zvítězila na Faerských ostrovech 3:0 a upevnila si první příčku ve skupině E kvalifikace mistrovství Evropy 2024. „Jednoznačně jsme splnili cíl, snad budeme pokračovat na vítězné vlně i dál,“ kvituje autor první branky Ladislav Krejčí mladší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí během utkání fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Pohodový zápas, jednoznačné vítězství. V týmu nepříliš populární zájezd na větrné ostrovy skončil tak, jak měl.

„Moje klasická trefa, hlavičkou... Standardky jsme dost trénovali, jsem rád, že to po tečovaném centru od Hložana padlo. Hlavně že jsme odčinili minulý zápas, jak jsme k tomu přistoupili. Faeřani nejsou líní na krok, podali urputný výkon, my jsme to ale zvládli," hodnotí Ladislav Krejčí mladší pro ČT sport.

Mužem zápasu byl autor dvou tref Václav Černý. „Důležité dva góly, chtěli jsme skóre otevřít co nejdřív. Dva góly do poločasu nám daly víc klidu, pak jsme to v pohodě dohráli. Cílem bylo napravit ztrátu z Moldávie, povedlo se. I s umělou trávou, na které se často nehraje, jsme si poradili," cení si legionář z Nizozemska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Novinkou bylo rozestavení se čtyřmi útočníky. „Centruje se mi líp na čtyři útočníky než na méně hráčů... Chtěli jsme hrát takhle na centry z boků. Dvěma góly jsme se chytli, to bylo důležité. Moldavsko se úplně odčinit nedá, ale důležité je, že jsme dál v čele tabulky. Umělka je nepříjemná na záda a na všechno, ale zvládli jsme to," je spokojený také David Jurásek.

„Jsme spokojení, hlavní jsou tři body. Černý má formu, ale dobře hrál celý tým, z toho pak Vašek těžil," poukazuje trenér Jaroslav Šilhavý.

„Nechci být neskromný, ale mohli jsme dát ještě víc gólů. Šance narůstaly, škoda, že jsme další branky nepřidali," lituje kouč.

Reklama