Hlavní obsah

Setrvalý stav, Barák je dál mimo národní tým. K žádné schůzce nedošlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má i své odpůrce, zastánců se však najde víc. Osmadvacetiletý záložník Fiorentiny chybí ve fotbalové reprezentaci již od června, kdy trenér Jaroslav Šilhavý oznámil, že se Antonín Barák nevhodně choval v týmu. Jeho jméno nenajdete ani v nominaci na závěrečné kvalifikační zápasy v Polsku a s Moldavskem. Vzhledem k poklesu formy nároďáku je samozřejmě logická otázka, zda si český fotbal může dovolit opomíjet zkušeného borce z italské Serie A…

Trápí nás koncovka, povzdechl si trenér Jaroslav Šilhavý a povolal dva nováčky do útoku. Video: Sport.cz

 
Článek

Kdo v půlce října získal dojem, že by se Antonín Barák mohl do reprezentace vrátit, spletl se.

„Trenér nás informoval, že je s Barákem v kontaktu, že se chystá nějaká schůzka mezi nimi. Víc k tomu momentálně nejde říct,“ uvedl šéf fotbalové asociace Petr Fousek po mimořádném výkonném výboru, který potvrdil Jaroslava Šilhavého a jeho realizační tým ve funkci i pro závěr kvalifikace o EURO 2024.

Barák nepřijede na sraz ani v listopadu, v nominaci chybí počtvrté za sebou. „V uvažované nominaci nebyl. U něj je stav setrvalý, už minule jsem říkal, že jsme spolu mluvili. Stav se nemění. Mění se jen to, že před měsícem byl nemocen, teď nastupuje na část utkání,“ poznamenal Šilhavý.

Antonín Barák chybí v nominaci fotbalové reprezentace. Jeho chování v týmu nebylo správné!Video: FAČR

Ukazuje se, že k avizované schůzce vůbec nedošlo.

„Od telefonátu s Tondou před minulým srazem, u kterého jsem byl já s trenérem, žádný další kontakt neproběhl,“ doplnil reprezentační manažer Tomáš Pešír.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Antonín Barák z Fiorentiny během utkání s Juventusem.

Trochu záhadná je také absence sparťanského obránce Ladislava Krejčího. Je zraněný, ale oficiálně se neví s čím.

„Zranil se v Plzni proti Faerským ostrovům, od té doby netrénoval. Zranění asi vyžaduje delší robu léčení, nechci říkat diagnózu, kluby si to obecně nepřejí. Za normálních okolností by v nominaci byl, ale nemůže hrát,“ uvedl při nominaci Šilhavý.

Krejčí loni kvůli bolavým zádům přišel o téměř celý podzim. Sparta teď jeho stav nekomentuje.

„Každý hráč, kterého nemůžeme využít a není k dispozici kvůli zranění, nám schází. V této fázi sezony je to prostě Ladislav Krejčí, ale také Matěj Ryneš nebo ostatní. Všichni víme o Krejčího kvalitách, není ale zkrátka momentálně k dispozici,“ konstatoval jen trenér Brian Priske po víkendovém derby s Bohemians.

Reklama