Hlavní obsah

Skandál a potupné poslání domů, píší o pařbě fotbalistů v zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rebelie tří českých fotbalových reprezentantů Jakuba Brabce, Vladimíra Coufala a Jana Kuchty si logicky všímají také v zahraničí. Padají slova jako skandál či ostuda. Například Poláci píší, že před klíčovým pondělním duelem o postup na EURO 2024 s Moldavskem je v českém týmu očividně problémů dost. A zmiňují video, na kterém viditelně společensky unavený Brabec přechází silnici.

Hříšnici Coufal, Brabec a Kuchta se omluvili týmu. Udělali chybu, mrzí nás to všechny, reaguje kapitán Tomáš SoučekVideo: FAČR

 
Článek

„Skandál v Česku. Hráči popíjeli v klubu, reprezentace je vyřadila,“ zní titulek slovenského webu SME.sk. Ano, Brabec, Coufal a Kuchta vyrazili den před klíčovým utkání evropské kvalifikace proti Moldavsku v Olomouci do místního klubu a popíjeli až do rána, čímž porušili interní pravidla. S okamžitou platností opustili sraz národního týmu.

Pro kontext. Češi si přivezli v pátek remízu 1:1 z Polska a pokud chtějí přímo postoupit na EURO 2024, musí v pondělí v posledním duelu skupiny uhrát alespoň bod.

„Hvězda West Hamu Vladimir Coufal byl potupně poslán domů. Hráči měli odpočívat, ale méně než 48 hodin před výkopem bylo trio údajně venku na party dlouho do noci,“ popisuje skotský The Scottish Sun. „Češi se na šampionát ještě nekvalifikovali,“ připomíná.

Incidentu si všimli také redaktoři německého Kickeru nebo britské BBC. Na Ostrovech je logicky zmiňován hlavně Coufal jako hráč tamní Premier League. „Vrátí se do Londýna před cestou do Burnley příští víkend. Pokud by si Česko zajistilo místo na Euru, je pravděpodobné, že se krajní obránce bude muset vážně omluvit, pokud chce získal zpět své místo v sestavě,“ odhaduje web Goal.com.

Velmi nekompromisní jsou v Polsku, odkud se národní tým do Olomouce přesunul. Češi remízou 1:1 v pátek zmařili Polákům poslední naději na přímý postup. „Mančaft trenéra Michala Probierze čeká baráž, hráčům kouče Jaroslava Šilhavého stačí v pondělí remíza s Moldavskem. Jak se ale ukazuje, problémů je v českém týmu dost,“ píše se v textu na stránkách eurosport.tvn24.pl.

Hitem sociálních sítí se pak stalo video, na kterém stoper Jakub Brabec, zřejmě v podnapilém stavu, přechází silnici, Vladimír Coufal na něj volá a odvádí zpět na chodník. Po komunikaci v tu chvíli projíždí auto.

„Opilý fotbalista se po zápase procházel po ulici. Krok od tragédie,“ píše polský Sport.pl. „Na sociálních sítích se objevil záznam, jak se zcela opilý reprezentant prochází středem ulice,“ dodává autor textu.

Na záběrech z klubu Belmondo v centru Olomouce je s fotbalisty také vidět člen výkonného výboru FAČR a trenér futsalového národního mužstva Tomáš Neumann. Ten na místo dle svých slov zavítal s dcerou po společné večeři. „Vylučuji a v žádném případě není pravda, že bych doprovázel hráče národního týmu na jejich večerní akci nebo se na organizaci této akce jakkoliv podílel,“ ujišťuje Neumann.

Vyřazení reprezentanti se měli vedení národního týmu omluvit, verdikt byl však jasný. „Kluci vědí, že udělali chybu, které litují,“ vylíčil své dojmy český kapitán Tomáš Souček. „Všechny nás to mrzí, mě jako kapitána hodně. Osobně si stojím za svými zásadami. Všechny to mrzí. Kluci odehráli za reprezentaci hodně zápasů, odvedli spoustu práce. Největší potrestání je to pro ně. Oni tu chtěli být, udělat společný cíl,“ komentoval lídr mužstva vyřazení tria hříšníků.

Alkoholového dýchánku si všimli také v Portugalsku, Holandsku nebo Srbsku. Jde o další kauzu v krátké době, která na český reprezentační fotbal rozhodně nevrhá dobré světlo.

Reklama