Hlavní obsah

Slováci velebí oporu Sparty. Dozrál ve velkého hráče, říkají o Haraslínovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovensko se raduje z postupu fotbalistů na mistrovství Evropy, ve víru nadšení je veleben křídelník Lukáš Haraslín. Rychlík z pražské Sparty vystřihl v zápase proti Islandu, ve kterém Slováci výhrou 4:2 stvrdili průnik na šampionát v Německu, skvělé představení. Dal dva góly, na jeden přihrál. „V reprezentaci to byl nejdominantnější výkon křídelníka od časů vrcholné formy Vladimíra Weisse mladšího,“ shrnul ve svém hodnocení sport.aktuality.sk.

Foto: ČTK/AP

Lukáš Haraslín

Článek

Haraslín nejprve nacentroval z rohu na první gól Juraje Kucky. Ve druhém poločase upravoval stav na 3:1 a 4:1 po podobných akcích, kdy pelášil směrem k islandské brance z levé strany, navedl si míč do středu na pravačku a pak ho poslal do sítě.

„V osobním rozvoji prošel určitými fázemi. Mnohokrát jsme mu vyčítali, že v situacích, kdy by měl jít do souboje jeden na jednoho, tak to jednoduše musí udělat. Ve Spartě si to vysloveně vyžadují a on to dokáže. Má to v sobě. A i v tomto zápase (proti Islandu) potvrdil, jak je důležité vést míč v tísni, neztratit pod tlakem kvalitu. A dokázal ji ještě korunovat,“ prohlásil ve slovenské veřejnoprávní televizi bývalý fotbalista Ladislav Borbély.

Slovenská média vyzdvihují mimo jiné Haraslínovu přímočarost. „Ani jednou neodevzdal alibisticky balon, Islanďanům se bude ještě druhý den motat hlava,“ napsal sport.aktuality.sk.

„Dozrál ve velkého hráče. V poslední třetině hřiště dělá správná rozhodnutí, má velmi dobrý driblink, zakončení a finální fázi,“ pověděl v televizním studiu další bývalý slovenský hráč Peter Ďuriš.

Haraslín je se sedmi brankami nejlepším střelcem české ligy. „Ve Spartě udělal velký pokrok. Dokáže se v ní realizovat a i díky tomu nabízí to, co mu je vlastní - pronikavost a ochotu neodevzdávat míč v těžké situaci. Vícekrát mu bylo vyčítáno, že hraje egoisticky, ale chceme, aby byl správný egoista a měl sebevědomí, které přináší lepší výsledky pro reprezentační tým,“ dodal expert Borbély.

Sedmadvacetiletý expres je v kurzu a může se těšit na mistrovství Evropy. Radost z něj musejí mít i ve Spartě.

Reklama