Hlavní obsah

Barák ocenil Plzeň, fanoušci mu zatleskali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v 70. minutě přicházel na hřiště, Doosan Arenou se rozléhal potlesk i pískot. Převládl rozhodně potlesk. Fanoušci Plzně přivítali českého fotbalového reprezentanta Antonína Baráka v dresu Fiorentiny. Ani blonďatý záložník bezgólovým stavem nepohnul, kreativitou se neprosadil. „Nálada je dobrá, vezeme si výsledek, který je pro nás určitě do odvety hratelný. Doma musíme vyhrát,“ hodnotil Barák v rozhovoru pro ČT remízu 0:0 v prvním čtvrtfinále Konferenční ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Antonín Barák z Fiorentiny během čtvrtfinále Konferenční ligy v Plzni.

Článek

Český reprezentant z Fiorentiny začal utkání na lavičce, od první minuty hrál na pozici ofenzivního záložníka Lucas Beltrán, kterého Barák dvacet minut před koncem vystřídal. Na hřišti pocítil, jak složité bylo pečlivě a organizovaně bránící Plzeň přelstít.

„Takový zápas jsme plus minus čekali. Viktorka ukázala skvělou defenzivu, kterou se pyšní. Dostává velice málo gólů, bylo strašně těžké se do nich dostat. Sám jsem to viděl, když jsem přišel na hřiště. Věřím, že doma budeme schopnější vytvořit si víc šancí. Musíme ukázat větší kvalitu vepředu, a možná i větší moment překvapení,“ uvažoval Barák.

Nechci pronášet velikášské řeči, ale v italské lize si Fiorentina vytváří víc šancí, těšilo Miroslava KoubkaVideo: Sport.cz

Krátce po příchodu se nachomýtl k pádu plzeňského záložníka Lukáše Červa, který pak hlavou narazil na Nica Gonzáleze. Snažil se hrát, ale moc prostoru nedostal. Fiorentina si tutovou šanci za celý zápas nevytvořila.

Italští novináři mínili, že tlak týmu ze Serie A otupily i vhozené dýmovnice a světlice ze sektoru italských fanoušků v průběhu druhé půle. „Je to možné. Vnímal jsem ze hřiště, že jsme se tam na konci až na nějaké dva tři rohy nemohli dostat,“ uvedl Barák.

Utkání v Česku pro něj ale bylo příjemné. Fanoušci Plzně ho veskrze pozitivně přijali. Sám před utkáním přiznal, že sháněl několik lístků. Po zápase se ve fialové soupravě bavil před stadionem s rodinou a ochotně se fotil s českými fanoušky, když ho požádali. Vyhověl každému.

Tohle si asi budu pamatovat nadosmrti, řekl o svém návratu do plzeňské základní sestavy Radim Řezník Video: Sport.cz

Plzeň má respekt k Barákovi, on k ní rovněž. Příští týden ji ale bude chtít vyřadit.

Reklama