Hlavní obsah

Bláznivý závěr v devíti: obrat Lince, Tecl v obraně. Modlili jsme se, aby byl konec, přiznal Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá červená, útočník Tecl v obraně, dva inkasované góly, obava z prodloužení. Dlouho pohodová osmifinálová odveta s Lincem na stadionu v Sankt Pöltenu se zvrhla po vyloučení Plavšiče v bláznivý závěr. V devíti lidech fotbalová Slavia během chvíle dvakrát inkasovala, rázem prohrávala 3:4 a LASK se hnal za senzací. Nakonec se nekonala, sešívaní postup do čtvrtfinále Konferenční ligy uhájili.

Foto: Florian Schroeter, ČTK/AP

Slávista Ibrahim Traoré (vpravo) a Peter Michorl z Lince.

Článek

St. Pölten (od našeho zpravodaje) - „Mám rozporuplné pocity. Na jedné straně mám radost z postupu do čtvrtfinále, ale prohráli jsme. Po divném průběhu, kdy jsme vedli o dva góly, pak jsme ale tři dostali, k tomu dvě červené karty," kroutil hlavou trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

S vyloučením Ousoua ze závěru prvního poločasu si jeho tým poradil výborně. Po přestávce díky gólu Sora odskočil rakouskému soupeři o dvě branky. Linec v deseti nepouštěl do šancí, dobře bránil. Jenže po vyloučení Plavšiče v 85. minutě se začaly dít věci.

Pražané byli nuceni na trávníku notně improvizovat, útočník Tecl musel na levý kraj obrany, střídající stoper Kúdela na pozici defenzivního záložníka, k tomu Talovjerov měl zdravotní problém. V 87. minutě vyrovnal na 3:3 Gruber, vzápětí Schmidt dokonal obrat. Z úhlu nečekaně propasíroval míč mezi nohama brankáře Mandouse, který neměl svůj den. Podílel se sice povedeným odkopem na první trefě Slavie, máchl však rukama do prázdna při ráně Wiesingera z dálky, díky které domácí snížili na 2:3.

Foto: Florian Schroetter, ČTK/AP

Červená karta pro Srdjana Plavšiče.

„V osmi v poli jsme nemohli používat naše herní mechanismy. Nemohli jsme dostupovat hráče, jak jsme zvyklí. Závěr byl bláznivý. Modlili jsme se, aby byl konec," podotkl Trpišovský.

V momentě, kdy Schmidt otočil výsledek na 4:3, měl Linec s nastavením ještě pět minut na to, aby se pokusil dohnat tříbrankové manko z Edenu. „Jsem rád, že jsme to ukopali. Jít do prodloužení by byl problém," uvedl stoper Tomáš Holeš, který si vysoce považuje třetího postupu do čtvrtfinále některého z evropských pohárů za poslední čtyři sezony.

„Je skvělé, že jsme v Evropě zase mezi nejlepšími osmi. Čekají nás další kvalitní zápasy, nabíráme cenné zkušenosti a skvělé zážitky. Doufám ale, že tentokrát pro nás nebude čtvrtfinále konečná. Mohli bychom to konečně zlomit a dojít dál," dodal Holeš.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.