Hlavní obsah

Bookmakeři vidí finále padesát na padesát, sázkaři favorizují exslávisty v dresu Kladivářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký den pro český fotbal. Po téměř deseti letech od Superpoháru 2013 se v Praze opět koná zápas o prestižní evropskou trofej. Ve finále Konferenční ligy se střetnou West Ham United a Fiorentina. Utkání nabízí zajímavou českou stopu i přímo na trávníku - v barvách Hammers hrají Tomáš Souček a Vladimír Coufal, v dresu Fiorentiny se zase představí Antonín Barák. Je tak jisté, že ve vítězném týmu bude figurovat minimálně jedno české jméno. Podle bookmakerů uvidí fanoušci v Edenu mimořádně vyrovnané utkání.

Budeme jako hosté, ale máme domácí šatnu a tribunu Sever. Za to jsem hrozně rád, libuje si Tomáš SoučekVideo: UEFA, Sport.cz

 
Článek

Finále Konferenční ligy je vlastně česko-italsko-anglickým duelem Barák vs. Souček a Coufal. Všichni tři navíc prošli pražskou Slavií, a tak mají speciální motivaci vybojovat vítězství na „domácím" stadionu.

„Finále mezi top týmy je jako obvykle v podstatě padesát na padesát. Těžko hledat favorita. Když se podíváte na kurz vítěz zápasu do rozhodnutí Fiorentina 1,92:1 - West Ham United 1,89:1, tak o tři kurzové setinky favorizujeme West Ham. Přece jen má anglický tým v sestavě dva slávisty, kteří se vracejí domů a jejich motivace bude obrovská," říká s nadsázkou Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Tým Fiorentiny na obhlídce stadionu v Edenu. Antonín Barák se během ní zapovídalVideo: Sport.cz

„Na postupu Fiorentiny do finále měl lví podíl i Antonín Barák, který rozhodl semifinále s Basilejí v prodloužení. Italové razí ofenzivní fotbal, ve finále ale nebudou mít prostor svůj obvyklý styl hry uplatnit. West Ham je totiž silové a soubojové mužstvo, které je na tom výborně i běžecky. Angličané budou mít navrch při standardkách, a to jak ofenzivních, tak defenzivních," poukazuje Roman Kovařík, expert Fortuny.

„Angličané jsou po dlouhé době téměř kompletní, což byl další problém, který mužstvo v sezoně trápil. Na tiket podle mě patří výhra West Hamu, případně vítězství do rozhodnutí," radí Kovařík.

„Pro oba celky je to extrémně důležité utkání, protože se jim v lize shodně nedařilo. V Praze se tedy ukáže, kdo se podívá do pohárové Evropy i příští rok. Více tvořit hru by měla Fiorentina a West Ham naproti tomu spoléhat na rychlé brejky. Ani jedna obrana toho soupeři příliš nedovolí a tipnul bych si remízu 1:1," tuší Karel Brettschneider, bookmaker Chance. Očekává tedy, že by vyrovnaný zápas nemusel skončit po devadesáti minutách.

Majitel fotbalové Sparty Daniel Křetínský si poprvé zajde na fotbal do vršovického Edenu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Sázející věří West Hamu o dost víc. „Sloupce náběrů jsou takové tři schůdky. Na výhru Fiorentiny jsme přijali 21 % vkladů, 30 % na remízu a 49 % na výhru West Ham United," popisuje sázkové tendence Urbanec. „Český sázkař věří Angličanům a obecně u nás lidé určitě více fandí ostrovnímu fotbalu než italskému," dodává.

Z českého trojlístku má podle bookmakerů největší šanci skórovat Antonín Barák v kurzu 5,5:1, Tomáš Souček má kurz 8:1 a Vladimír Coufal 20:1.

Reklama