Hlavní obsah

Čtvrtfinále jako výzva. Cítím radost, ne strach, hlásí Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podzim poprvé okusil základní skupinu evropského poháru. Teď je před trenérem Miroslavem Koubkem další meta. Ve čtvrtek povede Viktorii Plzeň ve čtvrtfinále Konferenční ligy proti Fiorentině. „Asi největší utkání a výzva v kariéře,“ má jasno 72letý kouč.

Cítím radost, natěšenost, ne strach, říká před čtvrtfinále Konferenční ligy s Fiorentinou Miroslav KoubekVideo: Sport.cz

 
Článek

Plzeň je mezi nejlepší osmičkou celků jednoho z evropských pohárů poprvé v historii. Vést mančaft v tak důležitém střetnutí je pro Koubka velkou odměnou. „Krásná a zajímavá práce. Mám pocit natěšenosti a radosti, nikoliv strachu. Takto chci, aby přemýšlel i tým,“ usmívá se Koubek.

Podobně to cítí také kapitán Lukáš Hejda. „Byla by škoda nechtít postoupit dál, když jsme se dostali tak daleko. Celý klub po dalším kroku touží, dáme do zápasů maximum,“ ujišťuje.

Viktoriáni v Konferenční lize zatím neprohráli. Skupinou prošli se stoprocentním bodovým ziskem a v osmifinále vyřadili po dvou bezbrankových remízách na penalty Ženevu. Teď je čeká daleko těžší soupeř, aktuálně desátý celek Serie A a finalista Konferenční ligy z minulé sezony.

„Fiorentina je favorit, o tom není pochyb. Špičkové mužstvo. My jsme tým z české ligy, už tím jsou dány určité argumenty. Ve fotbale ale vždy nemusí vyhrát ten papírově lepší a my se o překvapení pokusíme. Obavu nemám, tohle slovo do sportu nepatří,“ burcuje Koubek. „Čeká nás extrémně těžký duel. Hráči soupeře jsou silní a šikovní na balonu, celý tým je technicky dobře vybavený. Musíme být kompaktní,“ dodává Hejda.

Podle Koubka je klíčem k úspěchu nadstandardní výkon individuální i týmový. Cílem je prý eliminace hlavních zbraní soupeře, zejména v útočné fázi. Její součástí může být i český reprezentant Antonín Barák. „Tonda je hráč se skvělým ofenzivním myšlením i herními aspekty. Jeho předností je kreativita,“ uvědomuje si Koubek.

„Fiorentina je dobrá v držení míče, hraje útočně, trochu se vymyká z tradičního italského pojetí fotbalu. Vedle toho nemyslím, že jsme mužstvo, které skvěle brání, v lize jsme dostali poměrně hodně branek. Evropa nás ale možná donutila být dozadu trochu pozornější, level soupeřů je vyšší,“ shrnuje trenér.

„Čtvrtfinále je historický milník, všichni se těšíme. Cítím to z kluků i klubu. Lidé ve městě mě zastavují a přejí štěstí. Klademe na to velký důraz,“ doplňuje Hejda.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.