Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro Spartu. Norský soupeř ztratil největší hvězdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přiletěl Viking do Prahy se svým kapitánem, nebo bez něj? Otázka, která realizační tým fotbalové Sparty během středy eminentně zajímala. Odpověď je pro letenský klub před čtvrtečním startem 2. předkola Konferenční ligy nadějná. Stavanger dorazil do české metropole bez Vetona Berishy, norského reprezentanta a třetího nejlepšího střelce loňského ročníku norské ligy. Kapitán Vikingu míří do švédského Hammarby, jeho absence znamená pro tým velkou ztrátu.

S kým vyrukuje Viking na Spartu? I kdyby Berisha chyběl, na kvalitě to nebude znát, ví Brian PriskeVideo: Sport.cz

 
Článek

Dánský kouč byl dopoledne před tréninkem Sparty diplomatický.

„Jejich klíčový útočník Berisha se potýká se zraněním a říká se, že je asi na odchodu z klubu, takže máme v přípravě na soupeře několik otazníků. I bez něj by ovšem udrželi patřičnou kvalitu, hlavně v ofenzivě. Jsou schopni soupeřům zadělat na problémy," charakterizuje protivníka Brian Priske.

Premiéru zvládneme, ujišťuje před zápasem s Vikingem hrdina z loňské sezony Jakub PešekVideo: Sport.cz

Norští novináři doprovázející Viking do Prahy mu hned udělali jasno. Veton Berisha opravdu nepřiletěl. Je zraněný, navíc na odchodu, prý nebude k dispozici ani pro odvetu. Do té doby už bude nejspíš prodaný.

„Berisha je zraněný. Pro nás je samozřejmě jedním z nejdůležitějších hráčů. Myslím však, že Sparta je na tom podobně, jejich kapitán LK37 je taky zraněný. Takže jsme na tom fifty-fifty," usmívá se trenér Morten Jensen s poukazem na absenci Ladislava Krejčího mladšího i s použitím jeho zkratky.

Vikingu bude chybět ještě další hráč základní sestavy. Křídelník Sebastian Sebulonsen minulý čtvrtek přestoupil do Bröndby Kodaň.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň