Hlavní obsah

Dojatý Souček popíchl Křetínského: Viděl nejlepší stadion v České republice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S českou vlajkou kolem ramen pobíhal po trávníku v Edenu, kde to dobře zná. Každou chvíli si někdejší klíčový muž Slavie zapumpoval a radostí výkřikl. Nebo se objal s některým ze spoluhráčů z West Hamu a se členy rodiny. Reprezentační záložník Tomáš Souček byl po středečním vítězném finále Konferenční ligy proti Fiorentině (2:1) v sedmém nebi. „Vyhrál jsem tituly a domácí pohár se Slavií, byly tam nějaké úspěchy v Premier League. Ale tohle byl nejtěžší zápas mé kariéry, zároveň tedy i největší úspěch," zářil Souček.

Největší úspěch kariéry a pohádka, tak popisuje vítězství v Konferenční lize Tomáš Souček. Slavil i v mixzoněVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Co uvnitř prožíváte?

Triumf si užívám, je to jako pohádka. Byl jsem patnáct let ve Slavii, ve West Hamu jsem skoro čtyři roky. Teď se všechno spojilo, na stadionu Slavie jsem zvedl evropskou trofej. Splnil se mi další sen, tuhle pohádku budu žít celý život.

Fanoušci West Hamu slavili v centru Prahy dlouho do nociVideo: Pavel Jaňurek, Sport.cz

Jaké bylo vidět fanoušky West Hamu na tribuně Sever, kde bývá kotel příznivců Slavie?

Úžasné. Naši fanoušci měli tribunu Sever, my, hráči, jsme měli kabinu Slavie. Měli jsme i podobné dresy. Jen místo červenobílých jsme měli oranžovobílé. Byl jsem v Edenu jako doma. Důležité je, že jsme vyhráli. V celé soutěži jsme kromě jedné remízy všechny zápasy vyhráli, pohár jsme zvedli zaslouženě. V anglické lize se nám sice tolik nedařilo, ale teď jsme z průměrné sezony udělali jednu z nejlepších.

Na hřišti jste měl při oslavách i rodinu...

Byli tam moji nejbližší a nejlepší kamarádi. Pozval jsem je po utkání na hřiště, protože mě pořád podporují. Brečeli jsme všichni, bylo to hodně emotivní. Oslavy budou i v Londýně, ve čtvrtek pojedeme městem v otevřeném autobuse, přijde spousta našich fanoušků.

Co jste si říkali po zápase se spoluhráčem Vladimírem Coufalem, který taký prošel Slavií?

Od začátku sezony jsme toužili se do finále dostat. Když jsme se tam dostali, sami jsme tomu nevěřili. Je neskutečné, že jsme to spolu v Edenu zase zvládli, jako když jsme hrávali za Slavii.

Fanoušci West Hamu slavili v centru Prahy dlouho do nociVideo: Pavel Jaňurek, Sport.cz

V Edenu byl poprvé šéf Sparty a zároveň spolumajitel West Hamu Daniel Křetínský. Byl za vámi po zápase v kabině?

Pana Křetínského jsem ještě neviděl. Doufám, že si náš úspěch také užil. Je fajn, že viděl nejlepší stadion v České republice.(směje se)

Reklama