Hlavní obsah

Dva góly, pak zvrat. Je to jako prohra, mrzí Hofmanna plichta Slovácka s Partizanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připletl se do Diabatého střely a míč se od něj odrazil smolně do vlastní sítě. Stoper fotbalistů Slovácka Stanislav Hofmann tak v úvodním utkání základní skupiny Konferenční ligy s Partizanem Bělehrad nechtě přispěl k vyrovnání srbského vicemistra na 2:2. Hradišťští nakonec zachránili v závěru zápasu, v němž měli před svými fandy proti oslabenému soupeři už dvoubrankový náskok, aspoň remízu 3:3.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Stanislav Hofmann ze Slovácka a Patrick Andrade z Partizanu.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci Partizanu Bělehrad před utkáním na Slovácku

„Je to skoro jako kdybychom prohráli," netají Hofmann naštvání z promrhaného vedení a nevyužité dlouhé přesilovky. Nešťastný okamžik ale vzal s nadhledem. „Hraju v obraně, a někdy se takové situace stávají. Šel jsem proti Diabetého střele, a on mě trefil do ramene. Těžko s tím šlo něco dělat," je přesvědčený.

Slovácku vyšel skvěle začátek střetnutí. Rychle vstřelilo dva góly a v prvním poločase mělo zápas zcela pod kontrolou. „Hráli jsme výborně. Na hřišti jsme dominovali. V pauze jsme se v kabině upozorňovali, že nesmíme dostat kontaktní gól. Ofenzívní síla Partizanu je totiž obrovská. Diabeté to ale po standarce bohužel propálil. Snížení srbského týmu s námi zamávalo víc, než bylo zdrávo. Nechali jsme si dát ještě další dvě branky," smutní Hofmann.

Ve všech třech trefách Partizanu měli prsty záložník Diabeté a kapverdský útočník Gomes, kteří v týmu ze srbské metropole výrazně vyčnívali. „Jsou to rozdíloví hráči. Diabeté prošel v minulosti několika velkými mužstvy. A Gomes má velkou kvalitu. Má na kontě mraky gólů," uvědomuje si.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Jan Kalabiška (druhý zleva) střílí druhý gól Slovácka v utkání Konferenční ligy proti Partizanu Bělehrad.

Ani za nepříznivého stavu 2:3 se Hradišťští nevzdali. Chvíli jim ovšem trvalo, než se zbavili deprese. „V tu chvíli jsme na tom byli dost špatně. Byla v tom trochu křeč, ale nadechli jsme se k náporu. Cením si, že jsme se nevzdali a dokázali aspoň vyrovnat," oddechl si Hofmann trochu.

Považuje si toho, že fanoušci Slovácka svůj tým vydatně podporovali i za nepříznivého stavu. „Atmosféra byla skvělá. O to víc mě mrzí, že jsme výtečně rozehrané střetnutí nedovedli ke třem bodům. Naši příznivci by si to zasloužili," uvědomuje si.

Hofmann ví, že po bláznivé přestřelce v Konferenční lize musí teď se svými parťáky přepnout v hlavách na nejvyšší domácí soutěž. V neděli je čeká utkání v Mladé Boleslavi. „V domácí lize jsme z posledních tří zápasů vytěžili jediný bodík doma proti Slavii. Musíme tudíž zabrat a vyhrát," má jasno.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.