Hlavní obsah

Francouzská média: Nice kontrolovalo zápas, Slovácko nebylo nebezpečné

Francouzská média pochválila fotbalisty Nice po čtvrtečním vítězství 1:0 na hřišti Slovácka především za výkon v prvním poločase a za premiérový triumf v Evropské konferenční lize. Domácí naopak nebyli podle novinářů takřka vůbec nebezpeční. Kromě velké chyby brankáře Filipa Nguyena je druhým velkým tématem incident se vhozeným kelímkem z hlediště, který zasáhl do ramena gólmana Marcina Bulku.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Fotbalista Nice Nicolas Pépé se raduje z gólu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

"Tohle na stadionu vidět nechceme. Nechybělo mnoho a kelímek s pivem ho trefil do hlavy. Slovácko a jeho fanoušky to nejspíš vyjde draho, UEFA to nenechá jen tak," podotkl list Le Figaro k incidentu z druhé půle, po kterém byl polský brankář několik minut ošetřován.

V té době už Nice vedlo. Nicolas Pépé v 54. minutě vystřelil zpoza vápna, skákavý míč Nguyenovi vypadl z náruče a prošel za brankovou čáru.

"Strašná chyba českého gólmana," uvedl Le Figaro. "Šťastný gól a velká pomoc pro Nice při cestě za první výhrou," napsal deník Nice-Matin. L'Équipe ocenil výkon střelce jediné branky. "Poslední čtyři zápasy byl nevýrazný, tentokrát ale patřil k nejlepším na hřišti. Klidně mohl dát hattrick," připomněl sportovní deník dvě Pépého tyče.

Podle francouzských médií favorit průběh zápasu kontroloval. "Nice celkově dominovalo, a to hlavně v první půli. Slovácko nedělalo obraně velké problémy. Až v závěru utkání domácí začali vyhrávat osobní souboje, zvýšili tlak a mohli srovnat, Kalabiška ale svou šanci neproměnil," uvedl Le Figaro. "Dominantní výkon v první půli. Slovácko si vypracovalo jednu šanci až v závěru," přidal L'Équipe.

Reklama