Hlavní obsah

Moje chyba, kaje se Nguyen. Podpořili ho fanoušci, spoluhráči i brankář Nice Schmeichel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho hrubka devět minut po pauze rozhodla o tom, že fotbalisté Slovácka padli ve skupině Konferenční ligy na svém stadionu s francouzským Nice 0:1. Gólman Filip Nguyen neudržel míč po nepříliš prudké Pépého střele z dvaceti metrů, a balon mu mezi nohama prolétl několik centimetrů za brankovou čáru. Po druhé porážce v řadě se naděje hradišťského týmu na postup notně ztenčily.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Brankář Nice Marcin Bulka (vlevo) a jeho protějšek ze Slovácka Filip Nguyen po zápase.

Článek
Fotogalerie

„Bohužel to byla moje velká chyba. Měl jsem míč chytit do koše, avšak místo toho jsem si ho srazil mezi nohy. Ještě jsem se snažil ho zastavit, ale byl to jasný gól. Sudí by museli být slepí, kdyby to nezaregistrovali," usmál se Nguyen hořce.

Podobných střel již v kariéře pochytal stovky. „Jenže já už v té chvíli přemýšlel, komu rozehraju. A dopustil jsem se něčeho, co nás stálo minimálně bod. Hrozně mě to mrzí, vždyť jsme s favorizovaným Nice sehráli docela vyrovnanou partii. Mikrosekunda devalvovala můj výkon. Aspoň plichtě jsme byli blízko, avšak já do toho hodil vidle," štve třicetiletého brankáře. Záhy po nešťastně inkasovaném gólu trefil Pépé navíc dělovkou břevno. „Hlavou se mi honilo, že napodruhé mu to už musím chytit. Ještěže to dopadlo aspoň takhle," oddechl si malinko.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Gólman Slovácka Filip Nguyen po zápase s Nice.

V závěru Slovácko mohutně tlačilo a jeho ofenzívu přiběhl podpořit do soupeřovy šestnáctky i Nguyen. „Brankáři nemají moc možností, jak svoji chybu napravit. Mně ani nikomu z parťáků se vyrovnat nepodařilo," smutnil. Po závěrečném hvizdu ho navzdory ztrátě bodů podpořili hradišťští fanoušci skandováním jeho jména. „Za to jim moc děkuju. Stejně jako spoluhráčům v kabině, kteří mně nic nevyčítali," cení si.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Brankář Kasper Schmeichel z Nice při rozcvičení před zápasem, do kterého ale nezasáhl.

Po utkání za ním přišel gólman Nice a dánský reprezentant Schmeichel, který tentokrát zůstal na lavičce. „Řekl mi, že jsme jen lidi, a takové chyby se občas stávají. Hrozně příjemně mě to překvapilo. Místo toho, aby se radoval z vítězství, tak mě šel povzbudit. Těší mě to o to víc, že je to můj nejoblíbenější brankář," svěřil se Nguyen.

Hradišťským parťákům bude chtít co nejdřív jejich podporu vrátit. „To, co se stalo, už nezměním. Takže to musím hodit za hlavu a koncentrovat se na budoucnost. Udělám maximum, abych příště klukům svým výkonem naopak co nejvíc pomohl," předsevzal si.

Nguyen netuší, zda k tomu bude mít první příležitost už v neděli v domácím duelu nejvyšší tuzemské soutěže proti Bohemians 1905. „Bude záležet samozřejmě na trenérech, jak to vyhodnotí, a zda dostanu důvěru," přemítá.

Reklama