Hlavní obsah

GLOSA: Svědík se postará, aby Slovácko odvetu nepodcenilo. Za progres by si skupinu zasloužilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtvrtých místech v uplynulých dvou ročnících nejvyšší soutěže a triumfu v Českém poháru v závěru minulé sezony fotbalisté Slovácka dál příjemně překvapují. Ve čtvrtečním vstupu do play off Konferenční ligy zastínil tým z Uherského Hradiště nečekaně i vicemistra z Edenu. Zatímco slávisté budou mít v odvetě s polským Rakówem pořádnou honičku, aby se udrželi v Evropě i na podzim, moravské mužstvo má po domácí třígólové demolici AIK Stockholm účast v základní skupině už téměř na dosah. Což by byla pro klub a jeho fandy historická událost.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Dalibor Glück

Fotbalisté Slovácka po vítězství nad AIK Stockholm.

Článek

Fotbalisté Slovácka v úvodním duelu se švédským sokem zužitkovali zkušenosti, které nabrali v předchozím neúspěšném kvalifikačním dvojutkání Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul.

AIK nedisponuje zdaleka tak kvalitními a individuálně skvěle vybavenými hráči jako turecký celek, a tak kouči Svědíkovi dokonale vyšla sázka na aktivní nátlakovou hru. Když jeho tým přečkal bez úhony ještě za bezbrankového stavu jediné dvě soupeřovy tutovky, přetavil poté nápor v góly. Trenér vybral do základní sestavy převážně starší fotbalisty, a dobře udělal. Zejména nezmar Petržela trápil i v devětatřiceti letech obranu AIK rychlými průniky. A mladší borci, kteří mazáky postupně vystřídali, hru Slovácka po pauze ještě oživili. Vždyť druhá branka padla po spolupráci Kohúta se Sinjavským, kteří vyběhli na trávník až ve druhé půli.

Díky jednoznačnému vítězství 3:0 na svém hřišti pocestují hradišťští fotbalisté příští týden k odvetě do švédské metropole v dobré náladě. V historii evropských fotbalových pohárů lze určitě najít řadu příkladů, kdy některé mužstvo promrhalo u soupeře i takhle luxusní náskok. V tomto případě by se ale nic takového rozhodně přihodit nemělo. Náročný kouč se zcela jistě postará o to, aby jeho svěřenci zápas ve Stockholmu ani malinko nepodcenili. Byť Hradišťští tam musí počítat s mimořádně bouřlivým prostředím, jak už naznačila početná skupina fanoušků AIK na stadionu Slovácka. Po závěrečném hvizdu ale dali bučením svým hráčům najevo, co si o jejich výkonu myslí. Jak se zdá, také aktuální forma obou mužstev jednoznačně hovoří ve prospěch moravského celku.

Za obrovský výkonnostní progres, jaký klub z nejmenšího města domácí ligové soutěže v poslední době i v omezených ekonomických podmínkách zaznamenal, by si Slovácko skupinovou fázi Evropské konferenční ligy bezesporu zasloužilo. Jeho příznivce by na podzim čekaly další tři duely s kvalitními soupeři. A Svědík by se zřejmě konečně dočkal úplně plného domu. Přestože atmosféru na hradišťském stadionu označil ve čtvrtečním večeru za úžasnou, očividně ho mrzelo, že skoro patnáct set sedaček zůstalo neobsazených.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články