Hlavní obsah

Gólman nedal penaltu a Plzeň čeká sok z Kazachstánu. Přání minimálně jednoho hráče se splnilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na posledního soupeře v pouti do základní skupiny Konferenční ligy museli fotbalisté Viktorie Plzeň čekat pořádně dlouho. Výsledkem je cesta do Kazachstánu. Tobol Kostanaj dokázal venku vybojovat postup po penaltovém rozstřelu přes severoirský celek Derry City, když v sedmé sérii selhal domácí gólman. Minimálně přání, které vyslovil záložník Adam Vlkanova, se tak vyplnilo.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pavel Šulc pomohl k výhře Plzně nad Gzirou 4:0 gólem a dvěm asistencemi.

Článek

„Těžko říct, co by bylo lepší. Možná by nám více svědčil Kazachstán, budou chtít hrát více fotbal. Uvidíme," hlásil Vlkanova po postupu přes maltskou Gziru (4:0 a 2:0). V tu dobu ještě netušil, kdo na Plzeň čeká.

Tobol vyhrál doma 1:0, odvetu však stejným výsledkem ovládli fotbalisté Derry. Postupující se nezrodil ani prodloužení. Rozhodla tak sedmá série penalt, kdy selhal 22letý brankář Derry City Brian Maher.

Plzeň čeká příští týden tisíce kilometrů a velké množství hodin v letadle. První utkání se bude hrát v Kazachstánu. „Když už člověk jde do letadla, tak v něm jen zůstane déle. Celkově je to náročné, ale poradíme si. Věřím, že sílu na to máme. Připravíme se," má jasno Vlkanova.

Ani trenér Koubek nemá z dlouhé cesty obavy. „Slovo strach do fotbalu nepatří, destinace je v evropských pohárech a musíme to respektovat. Určitě náročnější než letět do Irska," pravil a dodal, že vysněného soupeře z této dvojice nemá.

Kostanaj rozhodně nejsou žádná ořezávátka. Ve 2. předkole Konferenční ligy vyřadili Kazaši favorizovanou Basilej. Ve Švýcarsku vyhráli i díky dvěma červeným kartám pro domácí 3:1, o postup nepřišli ani po následné porážce 1:2. Za Tobol dříve nastupovali Češi Ondřej Kušnír, Štěpán Kučera, Filip Klapka, Vít Turtenwald nebo Egon Vůch .

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.