Hlavní obsah

Hektické léto novopečeného otce. Zdrcující kritika, laso z přístavu, teď zase fatální kiks

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tolik se na léto těšil, klid má ovšem jen v soukromí. Koncem května jako šťastný otec uvítal narození syna Adama, jehož mu porodila manželka tenistka Kristýna (za svobodna Plíšková). Proto se Dávid Hancko omluvil ze srazu slovenské reprezentace, za což fotbalistu Sparty stihla nečekaná kritika. Feyenoord Rotterdam na ni nedal, rád by obránce koupil. Určitě i poté, co Hancko s páskou na rukávu spolu s gólmanem Holcem fatálně chyboval ve Stavangeru, kde Pražané ve čtvrtek večer vypadli z evropských pohárů...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hlavu vzhůru, zase bude líp... Trenér Sparty Praha Brian Priske a Dávid Hancko.

Článek

„Vítej, Adamko. Milujeme tě," doprovodil pár láskyplným vzkazem fotografii na sociální síti, kterou šťastnou novinu oznámil.

Proto se novopečený taťka Dávid Hancko omluvil z červnových zápasů Ligy národů. A na Slovensku se do něj obuli.

„Byly to pro mě trochu těžší chvíle. Upřímně říkám, že jsem nečekal takovou odezvu, nicméně jsem rád, že většina lidí mě podpořila a postavila se za mě. Nebylo to jen moje osobní rozhodnutí, rozebíral jsem to i se svým okolím. Jsem rád, že spousta známých i spoluhráčů se mě zastala, že jsem udělal dobré rozhodnutí," kvitoval Hancko na startu letní přípravy.

Dávid Hancko si přivyká na roli otce i na náročné tréninky pod novým koučem. Obojí si pochvalujeVideo: Sport.cz

Podstatné samozřejmě je, jak zvládá novou roli otce. „Snažíme se najít nějaký rytmus, mít režim, ale máme z toho velkou radost. Oba jsou v pořádku, užíváme si to. Navíc zatím se mi spí dobře, takže vše bez problému," líčil spokojeně.

Průběžně také komentoval zájem zahraničních klubů.

„Přestup? Řekl jsem vícekrát, že by se muselo udát více věcí, aby dával smysl. Jak hráčsky, tak i s ohledem na rodinu. Neberu s horkou hlavou, že potřebuji odejít, Ale pořád jsem mladý, vzadu v hlavě myšlenka je, že bych mohl ještě něco v některé prestižní evropské lize někdy dokázat," avizoval 24letý Hancko, jehož Sparta vykoupila z italské Fiorentiny.

Dávid Hancko o tom, proč si Krejčího ml. vybral za svědka.Video: O2 TV Sport

Konkrétní nabídka už na stole leží. Univerzálního obránce si vyhlédl Feyenoord Rotterdam.

„Zájem Feyenoordu můžu potvrdit, ale představy obou klubů o odstupném se výrazně liší," oznámil před startem sezony sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Hancko je zástupcem kapitána, vzhledem ke zranění Ladislava Krejčího mladšího vstoupil do sezony s páskou na rukávu. Hořkým paradoxem je, že právě kapitán vyrobil v nastavení odvety ve Stavangeru hrubku, která stála Spartu vyřazení hned ve 2. předkole Konferenční ligy.

Sparta potvrdila zájem Feynoordu o Dávida Hancka. Vzdá se zkušeného obránce?Video: Sport.cz

„K tomu nelze nic moc říct, je to fotbal, kluci jsou taky jen lidi. Došlo ke špatnému rozhodnutí," zastal se opory trenér Brian Priske.

„Hanci je fantastický hráč, skvělý kluk. Podpořím ho, tak jako spoluhráči a realizační tým. Odehrál zápas slušně, má za sebou spoustu dobrých utkání ve Spartě. Někdy prostě uděláte špatné rozhodnutí. Snad ho podpoří také diváci," přeje si dánský kouč.

Sparta v Evropě končí a Feyenoord na ni může přitlačit. Není tedy tak úplně vyloučeno, že se Hancko po osudné chybě u norského fjordu přesune do přístavu mnohem většího, rotterdamského.

Čtvrteční hrubka, byť osudová, by však neměla v letenských kancelářích sehrát rozhodující roli. Priske s Hanckem počítá a osobností jeho ražení nemá v kabině nazbyt.

Reklama