Hlavní obsah

Jsem hrdý, že jsem Ukrajinec. Díky všem doma, díky slávisté, pohnutě pronášel Kačaraba

Emotivní závěr postupové partie. Celá severní tribuna v pražském Edenu povstala a jako jeden muž skandovala: Ukrajina, Ukrajina. A dva ukrajinští legionáři - kapitán Slavie v duelu s Fenerbahce Taras Kačaraba a střídající Maksym Talovjerov - na vyvýšeném piedestalu s ní. „Bylo pro mě strašně těžké se koncentrovat na tenhle zápas po všem, co se u nás na Ukrajině děje,“ přiznával Kačaraba, že byl myšlenkami víc doma na Ukrajině než na hřišti.

Bylo to pro ně strašně těžké, ale zvládli to. Ukrajinci v dresu Slavie Taras Kačaraba a Maksym TalovjerovVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

„Ráno nás s manželkou probudili rodiče, kteří nám telefonovali, co se na Ukrajině děje. Celý den jsem se koukal do telefonu a na zprávy, proto bylo těžké se koncentrovat na utkání," svěřoval se před kamerami ČT. „Snažil jsem se ale zápas odpracovat a jsem šťastný, že jsme ho zvládli," kvitoval výhru a postup do osmifinále, aby poté poslal slova díků.

Na Ukrajinu i Slavii.

Foto: David W Cerny, Reuters

Ve speciálních tričkách na podporu Ukrajiny nastoupili slávisté před utkáním Konferenční ligy proti Fenerbahce.

„Jsem hrdý, že jsem Ukrajinec a chci poděkovat všem, co brání naši zemi. A Slavii i fanouškům děkuji za to, co udělali."

„Bylo a je to v každém z nás. Směs pocitů, smutek, co se na Ukrajině děje a radost z postupu," přidával se ke Kačarabovi střelec prvního slávistického gólu Ivan Schranz.

„Postoupili jsme zaslouženě. protože jsme podali podobný výkon jako před týdnem v Turecku. A navíc po utkání, které nabídlo pěkný fotbal a spoustu šancí," přidával slovenský legionář, který po zranění Baha dohrával zápas tam, kde ho odehrál u Bosporu. Na kraji obrany...

„Opravdu to mělo podobný průběh jako před týdnem. I se spoustou šancí, které jsme neproměnili. Ale důležité bylo, že jsme měli celý zápas pod kontrolou," doplňoval Tomáš Holeš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Schranz ze Slavie oslavuje se spoluhráči první gól během odvetného utkání play off Evropské konferenční ligy s Fenerbahce.

„Byl to skutečně vyspělý a koncentrovaný výkon všech hráčů. Nenašel bych jednoho, o němž bych řekl, že zahrál průměrně, natož slabě. Hráli jsme nátlakově, vytvářeli šance, nedopřávali soupeři, aby měl míč, protože jsme věděli, že hráči Fenerbahce jsou s ním velmi nebezpeční," chválil své svěřence trenér Jindřich Trpišovský, který po absenci v Turecku už zase dirigoval Slavii z lavičky.

Reklama

Související témata: