Hlavní obsah

Slavia - Fenerbahce 3:2Sor otevřel premiérovými góly Slavii bránu do další fáze Konferenční ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovská Slavia naplnila očekávání a postoupila do další fáze Konferenční ligy. Po vítězství v Istanbulu zvládla i domácí odvetu 2. kola s Fenerbahce a díky dvěma premérovým gólům Sora a trefě Schranze vyhrála 3:2. Navíc ještě dávala tureckému protivníkovi lekce z fotbalu, jemuž hosté často jen přihlíželi. A často v roli statistů. Soupeře pro další kolo třetí z evropských pohárových soutěží se Pražené dozvědí už v pátečním popoledni, kdy se Konferenční liga losuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Schranz ze Slavie oslavuje se spoluhráči první gól během odvetného utkání play off Evropské konferenční ligy s Fenerbahce.

Článek
Fotogalerie

Nástup ve speciálních tričkách evokujících dresy ukrajinské reprezentace, Krylův „Bratříček" znějící Edenem, Ukrajinec Kačaraba s kapitánskou páskou... Ale od první minuty také evidentní snaha Slavia zhmotnit postupovou vidinu v realitu.

A po devatenácti minutách už skutečně zhmotněná byla. Zásluhou Schranze, ale i s vydatným přispěním Kačaraby, který se vysunul až do šestnáctky Fenerbahce, zablokoval bránící soupeřovy beky a otevřel tak slovenskému legionáři prostor, aby pálil.

Foto: David W Cerny, Reuters

Ve speciálních tričkách na podporu Ukrajiny nastoupili slávisté před utkáním Konferenční ligy proti Fenerbahce.

A Schranz se trefil, takže Slavia měla rázem k dobru dva góly a bránu do další fáze Konferenční ligy otevřenou dokořán. Už předtím ji mohl rozkopnout Oscar poté, co Schranz dostihl už téměř ztracený balon a naservíroval mu ho do palebné pozice. Gólman Bayindir první velkou šanci domácích ještě zlikvidoval, při dvou dalších se už ale za balonem jen ohlížel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Schranz ze Slavie oslavuje gól na 1:0 během utkání play off Evropské konferenční ligy proti Fenerbahce.

Nejprve po gólu Schranze, po jedenácti minutách znovu. Po rychlém brejku vyzval Traoré ke skórování zimní posilu Sora a ten se poprvé v sešívaném dresu zapsal mezi střelce.

Pro Turky hotové k.o.

Po celou úvodní půlhodinu byli v Edenu úplně marní. Nestíhali, všude byli pozdě, bránili jako zájezdní jedenáctka někde na pouti. A to ještě pořádně zmožená venkovskou tancovačkou...

Pohyb, přímočarost, kombinace a přečíslování - to vše vysvléklo Fenerbahce úplně do naha. Však se také odevzdalo osudu a čekalo na další ránu z milosti.

Foto: David W Cerny, Reuters

Dimitris Pelkas z Fenerbahce v obklíčení slávistů.

Traoré ovšem ve velké šanci hosty nedorazil, takže šest minut před přestávkou se turecký soupeř z úvodní kocoviny probral. Plavšic totiž Yandase jen stínoval a ten měl čas i prostor, aby střelou přesně zacílenou k tyči skóre snížil.

O to víc se Slavia snažila soupeře dorazit hned po změně stran. Střídající Lingr, který nahradil zraněného Baha, k tomu měl velkou příležitost, Sor v rychlém sledu dokonce dvě.

Bayindir však svými zákroky hosty ještě čtvrthodinu zachraňoval...

Foto: David W Cerny, Reuters

Slávistický brankář Aleš Mandous při strkanici s Ennerem Valenciou z Fenerbahce.

Nakonec se ale nigerijský legionář z neproměněných šancí vykoupil. Po akci Holeše prostřelil nechytatelnou bombou vše, co mu stálo v cestě a Pražané mohli slavit postup.

Jejich výhra mohla být ještě vyšší, protože rychlý Sor měl příležitost dovršit hattrick, ale i když se ho nedočkal, vyprovázel ho při střídání aplaus. Aby ne, když Slavii otevřel bránu do další fáze Konferenční ligy, na němž nic nezměnil ani gól Berishi v samém závěru zápasu znamenající reprízu výsledku od Bosporu.

Odveta 2. kola Konferenční ligy
Slavia Praha - Fenerbahce Istanbul 3:2 (2:1)
Branky: 19. Schranz, 27. a 63. Sor - 39. Yandas, 90. Berisha. Rozhodčí: Kavanagh - Hatzidakis, Lennard (všichni Anglie). ŽK: Kačaraba, Tecl - Osayi-Samuel, Yandas, Pelkas.
První zápas: 3:2, postupuje Slavia.
Slavia: Mandous - Bah (46.Lingr), Ousou, Kačaraba (90. +1 Kúdela), Oscar - Traoré (78. Talovjerov), Holeš - Schranz, Plavšič (90+ 1 Pudil), Olayinka - Sor (83. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Fenerbahce: Bayindir - Osayi-Samuel, Aziz, Tisserand, Szalai - Sosa (57. Tufan), Yandas - Valencia, Pelkas (57. Güler), Kadioglu (28. Sangaré) - Dursun. Trenér: Kartal.

Reklama

Související témata: