Hlavní obsah

Pochvala, či stížnosti na Šmicra! Slavii vylosoval soupeře z Východu, Slovácku přihrál atraktivní skupinu

Aktualizováno

Nadávat, či chválit mohou Vladimíra Šmicra. Fotbalisté Slavie a Slovácka se při losu v Istanbulu dozvěděli jména soupeřů v základních skupinách Konferenční ligy. Kovaný slávista Šmíca losoval jakožto ambasador finále v pražském Edenu. Svým sešívaným vytáhl Kluž a Ballkani, dalším jejich soupeřem je Sivasspor. Slovácko pak poslal do atraktivní skupiny s Partizanem Bělehrad, Kolínem nad Rýnem a Nice.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Ambasador Vladimír Šmicer se v Istanbulu činil...

Článek

Pouze se Sivassporem nemá Šmíca nic společného. Turecký klub poslal do skupiny ke Slavii turecký internacionál Volkan Demirel, druhý z losujících.

O ostatní už se postaral Vladimír Šmicer. K sešívaným do skupiny G přihodil rumunskou Kluž a kosovské Ballkani.

Sestřih utkání Slavia - RakówVideo: O2 TV Sport

Český internacionál měl v rukou také osud Slovácka. Zatímco Slavia byla losována z prvního výkonnostního koše, tým z Uherského Hradiště až ze čtvrtého. A na samý závěr losování se dozvěděl, že ve skupině D mu velmi atraktivní společnost vytvoří Partizan Bělehrad, Kolín nad Rýnem a Nice.

Tohle je víc než Sevilla, zdůrazňuje Jindřich Trpišovský a přeje si soupeře z IrskaVideo: Sport.cz

Skupiny začnou 8. září a vyvrcholí šestým kolem 3. listopadu. Do osmifinále přímo postoupí jen týmy na prvních místech, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s celky na třetích příčkách v Evropské lize.

Finále bude 7. června příštího roku hostit stadion Slavie v Edenu. Červenobílí na jaře v prvním ročníku Konferenční ligy došli do čtvrtfinále, kde vypadli s pozdějším finalistou Feyenoordem Rotterdam.

Pražané narazí na dobře známého soupeře. Přes Kluž sešívaní přešli v roce 2019 do základní skupiny Ligy mistrů díky dvěma výhrám 1:0. Venku se trefil Lukáš Masopust, doma pak Jan Bořil. Kluž do základní skupiny letos přešla přes Maribor.

Sivasspor je vítěz Tureckého poháru, který do základní skupiny Konferenční ligy propadl z play off Evropské ligy, kde podlehl Malmö (0:2 a 1:3). V předminulé sezoně se Sivasspor dostal do základní skupiny EL, v loňské vypadl v play off KL s Kodaní.

Posledním soupeřem Slavie je kosovský šampion FC Ballkani, který do letošní pohárové Evropy vstoupil prvním předkolem Ligy mistrů, v němž podlehl Žalgirisu. Pokračoval třemi předkoly Konferenční ligy, kde postupně vyřadil týmy La Fiorita (San Marino), Klaksvíkar Ítróttarfelag (Island) a KF Shkupi (Makedonie).

Slovácko vůbec poprvé v klubové historii postoupilo do skupiny evropského poháru. Odměnou mu je atraktivní, ale papírově velmi těžká skupina.

Partizan z prvního koše na jaře vyřadil pražskou Spartu, teď v Evropské lize nezvládl dvojzápas s kyperskou Larnakou. Ze druhého koše padl do skupiny Kolín nad Rýnem, který zná ze svého působení v bundeslize kapitán Michal Kadlec. Ze třetího pak zřejmě vůbec nejsilnější možný soupeř, francouzské Nice.

Los skupin fotbalové Konferenční ligy:
Skupina A:
Istanbul Basaksehir, Fiorentina, Hearts, RFS Riga.
Skupina B:
West Ham, FCSB, Anderlecht Brusel, Silkeborg.
Skupina C:
Villarreal, Beer Ševa, Austria Vídeň, Lech Poznaň.
Skupina D:
Partizan Bělehrad, Kolín nad Rýnem, Nice, Slovácko.
Skupina E:
Alkmaar, Apollon Limassol, Vaduz, Dnipro.
Skupina F:
Gent, Molde, Shamrock, Djurgaarden.
Skupina G:
Slavia Praha, Kluž, Sivasspor, Ballkani.
Skupina H:
Basilej, Slovan Bratislava, Žalgiris Vilnius, Pjunik Jerevan.

Reklama