Hlavní obsah

Olympiakos s Vaclíkem narazí i na Karabach

Fotbalisté Olympiakosu Pireus s reprezentačním gólmanem Tomášem Vaclíkem se v Evropské lize utkají ve skupině G s Karabachem, Freiburgem a Nantes. Rozhodl o tom dnešní los v Istanbulu. V osudí nebyl žádný český tým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík na archivním snímku.

Článek

Olympiakos neuspěl ve 2. předkole Ligy mistrů, následující dva dvojzápasy proti Slovanu Bratislava a Apollonu Limassol ale zvládl i díky Vaclíkovi po penaltových rozstřelech. Ve skupině Evropské ligy ho tak čeká mimo jiné souboj s Karabachem, přes který přešla v play off Viktoria Plzeň do hlavní fáze Ligy mistrů.

Také Omonia Nikósie s obráncem Janem Lecjaksem narazí na jednoho ze soupeřů Západočechů z předkola milionářské soutěže. Vedle Šeriffu Tiraspol se může kyperský celek ve skupině E těšit na prestižní duely se San Sebastianem a Manchesterem United, v jehož kádru je gólman reprezentační jednadvacítky Matěj Kovář.

Plzeňský soupeř z 2. předkola Ligy mistrů HJK Helsinky je ve skupině B společně s Ludogorcem Razgrad, Betisem Sevilla a Fenerbahce, přemožitelem Slovácka ze 3. předkola EL. V tureckém týmu působí obránce Filip Novák.

Český souboj se může odehrát ve skupině D, ve které je Braga s gólmanem Lukášem Horníčkem a Malmö s obráncem Matějem Chalušem. Skupinu doplňují belgický Saint-Gilloise a Union Berlín.

Mládežnický reprezentant Lucas Kubr, který během léta posílil norského mistra Bodö/Glimt, může změřit síly ve skupině A s Arsenalem, PSV Eindhoven a FC Curych.

Program skupin Evropské ligy začne 8. září. První tým z každé skupiny postoupí přímo do osmifinále play off. Druhé týmy se utkají o postup do stejné fáze s třetími celky ze skupin Ligy mistrů. Finále se uskuteční 31. května v Budapešti.

Los základních skupin fotbalové Evropské ligy:
Skupina A:
Arsenal
PSV Eindhoven
Bodö/Glimt (Kubr)
FC Curych
Skupina B:
Dynamo Kyje
Rennes
Fenerbahce (Novák)
AEK Larnaka
Skupina C:
AS Řím
Ludogorec Razgrad
Betis Sevilla
HJK Helsinky
Skupina D:
Braga (Horníček)
Malmö (Chaluš)
Union Berlín
Saint-Gilloise
Skupina E:
Manchester United (Kovář)
San Sebastian
Šeriff Tiraspol
Omonia Nikósie (Lecjaks)
Skupina F:
Lazio Řím
Feyenoord Rotterdam
Midtjylland
Štýrský Hradec
Skupina G:
Olympiakos Pireus (Vaclík)
Karabach
Freiburg
Nantes
Skupina H:
Crvena zvezda Bělehrad
AS Monako
Ferencváros Budapešť
Trabzonspor

Reklama