Hlavní obsah

Komplikace pro Slavii. Na vysněného soupeře vyrazila bez Trpišovského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní výhrou 1:0 na Slovácku vylepšila fotbalová Slavia matný vstup do jara a načerpala sebevědomí před čtvrteční bitvou v prvním kole vyřazovací fáze Konferenční ligy na půdě Fenerbahce Istanbul. Před odletem do Turecka ale řešili sešívaní nepříjemnou komplikaci, na palubě letadla chyběl kvůli zdravotním problémům hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský a Ondřej Lingr během derby.

Článek

Tradičně dva dny před zápasem v evropském poháru se vydali slávisté na půdu soupeře. Červenobílá parta odcestovala v úterý do Istanbulu, kde se ve čtvrtek od 18:45 utká v prvním utkání play off Konferenční ligy s místním Fenerbahce.

„Naše trenérská parta se s tureckým týmem ještě nesetkala. Bylo to naše přání, které se nám vyplnilo. Všichni se těšíme, víme, jak bouřlivé prostředí tam může být. Hned po losu jsme koukali na youtube na jejich fanoušky. Očekávám, že bude plné hlediště. Měl by to být velký zážitek," prohlásil před odletem pro klubovou televizi asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

V tureckém pekle bude mít možná důležitější roli než obvykle. S týmem totiž neodcestoval ze zdravotních důvodů hlavní kouč Jindřich Trpišovský. Ve hře je však ještě varianta, že by do Turecka dorazil později. Kvůli zdravotním potížím neletěl ani krajní obránce či záložník Lukáš Masopust.

Kromě Masopusta nemohou sešívaní počítat ani s novými přírůstky z Mladé Boleslavi obráncem Davidem Juráskem a útočníkem Danielem Filou, kteří stejně jako záložník Jakub Hromada chybí na pohárové soupisce. Vykartovaný je pro utkání na Fenerbahce i pravý obránce Alexander Bah. Poprvé na jaře bude ale k dispozici levý bek Oscar, jenž si v českých soutěžích odpykával třízápasový trest.

Slavia si po dvou porážkách v úvodu jara vylepšila náladu nedělní ligovou výhrou nad Slováckem, v Uherském Hradišti zvítězila 1:0. „Samozřejmě všichni víme, jak strašně důležité to po těch dvou prohrách bylo," přiznal Houštecký.

„Na Slovácku je to vždy ohromně těžké, hráli jsme proti nepříjemnému soupeři. Kluci si dokázali, že si umí sáhnout na dno svých fyzických i psychických sil. V nepříjemné chvíli dokážou takovou situaci zlomit, semknout se. Zase nás to posunulo, něco nám to ukázalo," dodal asistent trenéra.

I Ondřej Lingr, jediný střelec nedělního duelu, vycítil, jak poslední zápas mužstvo vzpružil. „Hodně nás to povzbudilo. Budeme chtít navázat na bojovného ducha, zároveň budeme chtít podat lepší fotbalový výkon," přál si třiadvacetiletý záložník.