Hlavní obsah

Líza už je ... Šokující scény z Irska. Během Konferenční ligy jásali nad úmrtím královny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlna kondolencí a pietních gest se po úmrtí britské královny Alžběty II. valí z celého světa. A sport nezůstává výjimkou. Na stadionech od tenisového US Open až po fotbalový London Stadium se už v čtvrtek večer vzdával hold zesnulé panovnici. Jenže našly se i výjimky. A ty nejkřiklavější dokonce na Britských ostrovech.

Foto: Robert Perry, ČTK/AP

Na stadionu Heart of Midlothian raději minutu ticha za zesnulou královnu notně zkrátili.

Článek

Smutná zpráva ze Spojeného království byla oficiálně oznámena zhruba v 18:30, kdy se na zaplněných fotbalových stadionech rozjížděly zápasy Evropské a Konferenční ligy.

Ohlášená minuta ticha se zvrtla třeba i v Bratislavě, kde ultras Slovanu z neznámých důvodů začali pískat a bučet.

Situace se vymkla ale i ve skotském Edinburghu. Tam raději před výkopem druhého poločasu (smrt královny byla oznámena po první půli) zápasu Heart of Midlothian s tureckým Başakşehirem ohlášenou minutu ticha hodně zkrátili, protože jeden z domácích fanoušků vulgárním pokřikem na adresu královny („F*** the Queen") spustil po celém stadionu vlnu podobných reakcí.

Ještě extrémnější situace nastala v hlavním městě Irska Dublinu, kde část fanoušků domácích Shamrock Rovers během duelu s Djurgaardenem začala oslavovat skon panovnice hlasitým popěvkem "Lizzy's in a box" (Líza už je v bedně), který si vypůjčili z refrénu písně Give It Up skupiny KC & the Sunshine Band.

Klub se od této části příznivců v oficiálním prohlášení razantně distancoval.

„Shamrock Rovers F.C se dozvěděl o popěvku skupiny jedinců během včerejšího zápasu. Takto vysoce bezcitné a bezohledné pokřikování je v našem klubu neakceptovatelné a je v rozporu s hodnotami, za nimiž Shamrock Rovers stojí," uvádí se v prohlášení.

Reklama

Související témata: