Hlavní obsah

Slovenská ostuda! Ultras v Bratislavě pískali během minuty ticha za královnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt britské královny Alžběty II. zasáhla celý svět a v mžiku se stala tématem číslo jedna. Čest památce legendární panovnici vyjádřily miliony osob, výjimkou nebyly ani čtvrteční pohárové zápasy Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Zatímco na některých stadionech byla minuta ticha brána se vším respektem, diametrálně odlišně to pojali někteří fanoušci slovenského Slovanu Bratislava, kteří tradiční pietní sekvenci doprovodili hlasitým pískotem.

Foto: SITA

Hráči slovenského Slovanu Bratislava během minuty ticha za zesnulou britskou královnu Alžbětu II.

Článek

Jakmile Buckhinghamský palác oznámil ve čtvrtek v podvečer zdrcující novinu, nejen Velká Británie se zahalila do smutku. Památku věhlasné královny uctívali lidé po celém světě, minuta ticha se například držela i na fotbalových evropských pohárech, které byly na programu ve čtvrtek večer.

Tradiční pieta, která byla součástí i duelu Evropské konferenční ligy mezi slovenským Slovanem Bratislava a litevským Žalgirisem Vilnius, skončila fiaskem. V době, kdy se na výsledkové tabuli promítala fotografie Alžběty II. a začala minuta ticha, tak někteří slovenští příznivci hlasitě pískali a bučeli. Překvapivá reakce se poté rychlostí blesku dostala i na sociální sítě.

„Fanoušci Slovanu Bratislava dnes před výkopem přerušili minutu ticha, odporné," zní v jednom z příspěvků na Twitteru. „Strašná ostuda. Část fanoušků fotbalového Slovanu Bratislava při minutě ticha pískala. Stejný incident se stal i před zápasem švýcarského Curychu proti anglickému Arsenalu," vyjádřil se další uživatel.

„Vzpomínkovou pietu poznačilo na stadionu Slovanu neuctivé chování skupiny domácích příznivců sedících v neslavně známém sektoru C," uvedl deník Nový čas. List konstatuje, že ultras se „vybarvili" už mnohokrát a majitel Slovanu Ivan Kmotrík st. před časem prohlásil, že je z pokut, které za ně musí platit, natolik znechucený, že zvažuje prodej klubu.

Slovenský tisk píše o obrovské ostudě, která „poletí do světa". Fanoušci v diskusích na internetu chování ultras v naprosté většině odsuzují. „Malá skupina slovanistů a opět velká ostuda pro celé Slovensko. Smutné," napsal jeden z nich.

Vzpomínku britské králově věnovaly i další fotbalová mužstva, s kondolencemi pochopitelně přispěchaly i všechny celky anglické Premier League. Například fanoušci West Hamu minutu ticha pojali po svém, celou minutu tleskali, a dokonce hromadně zpívali hymnu God Save the Queen, což si vysloužilo slova uznání.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články