Hlavní obsah

Mohli jsme vytěžit ještě víc, ale naštvaný jsem jen kvůli vyloučení, hodnotí Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První krok by byl. Fotbalisté pražské Slavie porazili v úvodním zápase 3. předkola Konferenční ligy Panathinaikos 2:0. Postup ale sešívaní ještě zdaleka jistý nemají, odveta v Aténách může být pekelná. „Možná by výsledku slušel ještě jeden gól, ale do odvety půjdeme s pokorou. Musíme i v Řecku podat stejně zodpovědný výkon jako doma,“ přeje si autor první branky Ivan Schranz, který byl až den před utkáním dopsán na pohárovou soupisku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy

Článek
Fotogalerie

Nejhorší možný los, kabonili se sešívaní, když jim do cesty postavil Panathinaikos Atény. Slavia s ním v sezoně 2001/02 vypadla v kvalifikaci Ligy mistrů po porážkách 1:2 a 0:1.

Neblahé zkušenosti však mají i jiní. České kluby od rozdělení federace v soutěžích UEFA zvítězily v jediném z 11 duelů s Panathinaikosem a prohrály všechny čtyři dvojzápasy. Navíc české týmy vyhrály jen 5 z 28 pohárových zápasů s řeckými soupeři.

Na červenobílých teď je, aby bídnou statistiku vylepšili. V úvodním domácím utkání neoblíbeného soupeře každopádně přehráli po všech stránkách.

„Soupeř za stavu deset na deset hráčů neměl ani jednu šanci, naopak my jsme měli příležitosti, které se daly dohrát. Venku nás čeká těžký zápas, takže škoda, že jsme nedali ještě o gól navíc. Soupeř toho měl v závěru plné zuby, odveta však bude úplně jiná," zůstává trenér Jindřich Trpišovský na zemi při hodnocení pro O2 TV Sport.

„Myslím, že jsme odehráli výborný první poločas s gólovou tečkou. Pak přišlo zbytečné zaváhání, měli jsme to krásně rozehrané. Ale přidali jsme druhý gól, dobrý výsledek," poukazuje kapitán Tomáš Holeš na Santosovo vyloučení, které ukončilo domácí přesilovku.

„Červená karta je jediný moment, za který jsem na tým naštvaný. Střídali jsme Douděru kvůli tomu, že měl žlutou a hráči soupeře si pro karty ochotně chodili. Pak přišlo špatné rozhodnutí, bylo naivní jít do kontaktu s hráčem," kritizuje Trpišovský vyloučeného Santose.

Na soupisku ho dopsali na poslední chvíli. Ivan Schranz se odvděčil gólem a určil směr zápasuVideo: Sport.cz

„Nastalo hodně zlomů v utkání. Museli jsme reagovat na dvě červené karty, které měnily průběh," přikyvuje Trpišovský, že si řádně zakoučoval.

Panathinaikos v Edenu propadl. Jako by neměl jakoukoliv sílu Slavii ublížit. „Dobrá, jenže v Aténách čekám úplně jiný průběh a hlavně prostředí. Fanoušci je poženou, nemají po úvodním výsledku co ztratit. Musíme tam přijet s dobrou obranou a protiútoky," přemítá Holeš.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.