Hlavní obsah

Nejsilnější Sparta za poslední roky? Bude ještě lepší, trenér je přísnější, tvrdí Vozábal

Dvě tvrdé rány v úvodu sezony napovídaly, že je fotbalová Sparta zralá na knockout. Vyřazení z Konferenční ligy a domácí prohra s Libercem letenský tábor hodně bolely. Stačilo pár týdnů a pesimismus střídá radost. Tým pod vedením Briana Priskeho sbírá výhry. Trenér Mladé Boleslavi Pavel Hoftych dokonce řekl, že jeho celek prohrál s nejsilnější Spartou za poslední roky. „Vzestupná tendence se mi líbí. Sparta roste a bude silným protivníkem Slavii a Plzni," tvrdí Martin Vozábal, bývalý hráč a nyní sportovní ředitel FC Silon Táborsko, v pořadu Přímák na Sport.cz.

Je nyní fotbalová Sparta opravdu nejsilnější za poslední léta. Diskuze z pořadu Přímák na Sport.cz s Martinem Vozábalem.Video: Sport.cz

 
Článek

V úvodu sezony letenské soukolí úplně neladilo, navíc přicházely i smolné momenty, například v podobě rychle inkasované branky od Liberce. Jenže po pár týdnech všechno nabírá opačný směr. „Chvilku to trvalo, ale teď Sparta roste, stejně jako konkurence v jejím kádru. Vypadá to, že angažování Priskeho mohla být od managementu trefa do černého," připouští expert.

Je pochopitelné, že vedení Letenských mělo jiné představy o úvodu sezony, kdy bylo úkolem dostat tým do Konferenční ligy. Konec v Evropě byl pro všechny nepříjemný. „Management přivedl trenéra s nějakou vizí, pochopitelně chce ale úspěch co nejrychleji. Těžko někdo řekne, dáme ti rok a uvidíme," myslí si Vozábal a připomíná, že po fiasku s Vikingem už zaslechl hlasy, zda bylo angažování dánského experta správným krokem.

Mohl stát nepovedený start do sezony trenéra Priskeho místo na sparťanské lavičce. Diskuze z pořadu Přímák na Sport.cz.Video: Sport.cz

„Ty hospodské debaty k fotbalu patří. Co ale já na Spartě vidím, tak že hráči pracují, začínají vědět, jaké jsou jejich role, a i sestavu se snaží ustálit," chválí expert v pořadu Přímák na Sport.cz. „Přijde mi, že je tam západní cit. kdy jsou nároky na hráče větší a úměrnější Spartě. Není tam takové to buďme na ně trošku hodní a oni si to uhrají, dejme jim čas. Ta ruka je přísnější než obecně."

Sparta měla postoupit. Myslím, že Viking je hodně průměrné mužstvo, byť dobře bránící, hodnotí Zdeněk Ščasný v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

To je pro letenský klub dobrá zpráva. Na druhou stranu, právě kvůli zmíněným krachům nelze tvrdit, že bylo a je vše pouze dobré. „Za sebe říkám, že vidím markantní rozdíl. Hráči pracují a největší lék pro všechny je ta konkurence, která na Letné ještě vyrostla," dodává Vozábal.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz.

Fotbalový pořad Přímák s hostem Martinem VozábalemVideo: Sport.cz

Reklama