Hlavní obsah

Nguyena podpoříme, nezlobí se na chybujícího brankáře hradišťští Mihálik s Hofmannem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uznali vysokou kvalitu soupeře, ale zároveň fotbalisté Slovácka litovali, že neuhráli v zápase skupiny D Konferenční ligy proti Nice aspoň remízu, k níž měli nakročeno.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Gólman Slovácka Filip Nguyen po zápase s Nice.

Článek
Fotogalerie

„Věděli jsme, jak jsou hráči francouzského týmu silní na balonu. Pro nás to proto bylo kondičně mimořádně náročné utkání. Soupeř sice trefil tyč a břevno, avšak moc jiných šancí si nevytvořil," štvala hradišťského útočníka Ondřeje Mihálika těsná porážka 0:1. V prvním poločase byl blízko vedoucí trefě, avšak gólman Bulka balon po jeho dělovce s námahou vyrazil. „Bohužel jsem mířil doprostřed branky," posteskl si.

Fotbalistům Nice pomohl k tříbodovému zisku devět minut po pauze hrubou chybou gólman Slovácka Filip Nguyen, který nedokázal ztlumit Pépého nepříliš prudkou ránu a míč mu mezi nohama proklouzl za brankovou čáru. „Asi ani Pépé, který byl fantastický, v té chvíli nečekal, že dá gól. Mrzí nás to. Nemůžeme ovšem všechnu vinu za prohru hodit na Filipa. Stalo se, a my ho teď musíme podržet, aby on zase příště pomohl mužstvu," plánuje Mihálik.

Ani stoper Stanislav Hofmann se na parťáka v brance nezlobí. „Prostě se to stalo. Filipa podpoříme, a pojedeme dál," má jasno. Považuje za paradox, že Pépé dvakrát trefil brankovou konstrukci, avšak vítězný gól zaznamenal z nepříliš povedené střely. „Škoda že Nguyen nevyrazil míč aspoň před sebe, mohl jsem ho odkopnout," lituje.

Myslí si, že by si jeho celek zasloužil za předvedené výkony v dosavadních třech duelech Konferenční ligy víc než jeden bod za domácí plichtu s Partizanem Bělehrad. „Jsme ve skupině některého z evropských poháru nováček, a zdá se mně, že nás tak trochu berou i rozhodčí. Známějším mužstvům přidávají nějaká procenta. Pro nás jsou každopádně utkání ve skupině obrovská zkušenost," míní Hofmann.

Slovácku se po dvou nezdarech v řadě postup ze skupiny do další fáze soutěže hodně vzdálil, ale Mihálik neskládá předčasně zbraně. „Jsem přesvědčený, že v odvetách odehrajeme se všemi třemi mužstvy velmi dobré partie. Ve všech zbývajících zápasech budeme chtít bodovat. V Kolíně nad Rýnem jsme se přesvědčili, že jsme schopni při poctivém výkonu potrápit mnohem věhlasnějšího soupeře i na jeho stadionu," přemítá.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články