Hlavní obsah

O exhibici Slavie není pochyb, sázkaři dál věří i Spartě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Slavie a Sparty jdou ve 2. předkole Konferenční ligy do odvet a pro sázkaře to je zajímavá výzva. Zatímco Slavii čeká v Edenu s náskokem 4:0 doslova exhibiční vystoupení proti gibraltarskému klubu a sázka na výhru Slavie vygeneruje jen 1% zisku, což můžeme považovat za příjemný bonus pro sázkaře, tak Sparta hraje proti neústupným vikingům po bezbrankové remíze, navíc jí čeká tenisovou terminologií změna povrchu - z trávy přírodní na trávu umělou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Samúel Kári Friojónsson z Vikingu a Tomáš Wiesner ze Sparty Praha v souboji během utkání 2. předkola Konferenční ligy.

Článek

Letenští jdou do odvety ve Stavangeru bez náskoku, přesto většina sázkařů věří, že Sparta v Norsku uspěje a postoupí do dalšího předkola. „Vypadnout z pohárů hned na úvod? Pro hráče i nového trenéra by to byl katastrofální úvod, pořádná ‚deka' s možnými důsledky pro zbytek sezony," soudí Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Sparta se bude snažit prolomit obranu Vikingu. Letenští (2:1) vstupují do zápasu v roli mírného favorita, na výhru týmu ze Stavangeru je vypsán kurz 3,65:1, remíza se sází v kurzu 3,6:1.

„Sparta vsadila v prvním ostrém startu kouče Priskeho na ofenzivu, leč nevstřelila ani gól. Bídná produktivita se může Letenským vymstít, venkovní zápas v předkole evropského poháru totiž naposledy vyhráli v srpnu 2012 proti Admiře Vídeň. Přesto doufám, že Sparta přidá důležité body do českého koeficientu," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Ne finančně, ale sportovně by Spartu bolelo, kdyby nepostoupila v Konferenční lizeVideo: Sport.cz

Kurzy na postup mezi Spartou a Vikingem jsou mnohem vyrovnanější, přesto Pražané zůstávají v kurzu 1,53:1 favoritem. Šance Vikingu bookmakeři ocenili kurzem 2,44:1. Sázkaři vidí situaci mnohem jednoznačněji, postup Sparty vyhlíží 95 % tipujících. Zbylých 5 % věří Seveřanům.

„Dále se také hodně sází na to, že sparťané dají v zápase více než 2 góly," doplňuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Pokud jde o utkání Slavie se St. Joseph's, v nabídce chybí kurz na dvojtip neprohra Slavie. Stejně tak není kurz na postup Slavie, kurz na postup St. Joseph's má hodnotu 500:1, rovnal by se opravdovému zázraku, který se snaží odhadnout jen hrstka odvážlivců.

Slavia půjde do domácího zápasu se St Joseph's s výrazně obměněnou sestavouVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

První zápas v Gibraltaru ovládli sešívaní 4:0, na jejich výhru v Edenu je aktuálně vypsán nejnižší možný kurz 1,01:1. Vítězství celku St Joseph's by se v kurzu 36:1 rovnalo spíše zázraku, stejně jako remíza v kurzu 19:1.

„Co se týče Slavie, je v podstatě rozhodnuto. Její klopýtnutí si po výhře 4:0 nad gibraltarským soupeřem neumí představit nikdo. Sešívaní před nabitým Edenem zopakují dominantní výkon, zvolil bych sázku na více než 3,5 domácích branek v kurzu 1,45:1," radí Hanák.

Kurz na vítězství gibraltarského týmu 36:1 je skoro stejně vysoký, jako že se stane příštím prezidentem Karel Janeček (40:1). Lze předpokládat, že trenér Trpišovský lehce protočí sestavu, ale na jasný výsledek by to nemělo mít vliv. „Většina sázkařů tipuje, že Slavia převálcuje soupeře minimálně o pět gólů. Některé zaujal i kurz 6,4:1 na to, že dá St. Joseph's v Edenu gól," poukazuje Světlíková.

Reklama