Hlavní obsah

Odplata za domácí prohru? Do Nice jsme přijeli vyhrát, burcuje se Slovácko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovácko přiletělo do francouzského Nice s jasným úkolem. Celek z Uherského Hradiště chce napravit týden starou prohru 0:1 z domácího stadionu, což by znamenalo, že zůstane i ve hře o postup ze základní skupiny D Konferenční ligy.

Foto: ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík na tiskové konferenci před domácím zápasem Konferenční ligy proti Nice.

Článek

Nice (od našeho zpravodaje) - Pokud Slovácko ve čtvrtek opět padne, může se stát, že už bude bez naděje na postup do jarní vyřazovací fáze soutěže. „V hlavách to nemáme. Je za námi poločas. Mohli jsme mít více bodů a myslím, že bychom si je i zasloužili. Utkání chceme jako vždy vyhrát a oplatit Nice domácí porážku 0:1, protože to byl remízový duel," konstatoval na předzápasové tiskové konferenci kapitán Michal Kadlec.

Také podle kouče Martina Svědíka se Slovácko postupovou matematikou zatím nezaobírá. „Nemůžeme tímto způsobem přemýšlet. Chceme zápas zvládnout výsledkově i předvedeným výkonem," podotkl.

Jednomu ze tří českých zástupců v evropských pohárech se v domácí Fortuna lize příliš nedaří a nemůže se tak opřít o dobrou formu. Naposledy Slovácko padlo doma s Bohemians 2:4 a aktuálně se nachází na jedenáctém místě tabulky.

„Všichni víme, že se nám ligové zápasy moc nepovedly, stejně tak výsledkově zápas s Nice. Naše hra se ale dařila, bohužel přišel rozhodující gól. V Konferenční lize jsou výkony trochu odlišné od ligové scény, kde nám dělá problém nabitý program a nehrajeme to, co máme," zhodnotil Svědík.

Právě na aktivní výkony v Konferenční lize by chtěl ve čtvrtek proti Nice navázat. „Může nám to pomoci i v domácí soutěži," doufá.

Francouzi ale rozhodně nebudou lehkým protivníkem, i když budou kvůli řádění svých fanoušků před prázdnými tribunami. „Nice má kvalitu doma i venku a očekávám stejný zápas jako u nás. Mají vtisknutý nějaký řád a principy, které dodržují a neustoupí od nich," doplnil kouč.

Reklama

Související témata:
Výhra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články