Hlavní obsah

Özil? Těším se hlavně na Nováka, smál se po losu Masopust

Nadšení zavládlo ve fotbalové Slavii po losu úvodního jarního kola vyřazovací fáze Konferenční ligy. Úřadující český šampion a lídr tuzemské soutěže se 17. února střetne s Fenerbahce Istanbul na turecké půdě, odveta se bude hrát o týden později v Edenu.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Zleva Timothy Chandler z Eintrachtu a Filip Novák z Fenerbahce.

Článek

„Jsem hodně spokojený. V osudí byla řada klubů, s nimiž jsme se už potkali. Fenerbahce jsme chtěli kvůli jejich historii. Je to obrovský klub, patří mezi tři nejslavnější v zemi, s krásným stadionem a neskutečnými fanoušky. Je to pro nás velká výzva potkat se s takovým velkoklubem," uvedl trenér Slavie Jindřich Trpišovský pro klubový web.

„Z losu jsem nadšený. Všichni jsme si z možností v osudí přáli právě tureckého soupeře," uvedl sedmnáctiletý záložník Daniel Samek. A zkušenější parťáci jeho slova potvrdili.

„Fenerbahçe bylo moje přání, koukal jsem na televizi a držel palce. Hraje se až ke konci února tak doufám, že už bude možné absolvovat zápasy alespoň s částečně zaplněnými tribunami. Hlavně tedy doma v Edenu, protože podporu diváků potřebujeme," komentoval pondělní los záložník červenobílých Tomáš Holeš.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Slávista Lukáš Masopust přechází s míčem přes ležícího Sheralda Beckera z Unionu Berlín.

„Byl to jeden z mých tří týmů, které jsem si vytipoval kvůli zázemí, které mají, i kvůli fanouškům. Přál jsem si PSV, Rapid Vídeň nebo Fenerbahçe, takže mi to vyšlo," přitakal spokojeně matador záložní řady Lukáš Masopust.

Fenerbahce v minulé sezoně turecké ligy skončilo dva body za mistrovským Besiktasem, aktuálně je na páté příčce se ztrátou dvanácti bodů na vedoucí Trabzonspor. Soupeř Slavie má však k dobru středeční dohrávané utkání na půdě Gaziantepsporu.

V kádru koučovaného třiapadesátiletým Portugalcem Pereirou jsou největšími hvězdami Mesut Özil a Luiz Gustavo. Třiatřicetiletý německý mistr světa v minulosti nastupoval za Real Madrid či Arsenal, o rok starší brazilský defenzivní záložník se pyšní triumfem v Lize mistrů s Bayernem Mnichov, s nímž ovládl i bundesligu a v dresu rodné země vyhrál Konfederační pohár. V obraně pak pravidelně sbírá starty český reprezentant Filip Novák.

„Já fandím Arsenalu, takže by bylo super, když se potkal na hřišti s Özilem, který za Kanonýry dlouho nastupoval," říkal záložník Daniel Samek. „Özil je to skvělý hráč, legenda světového fotbalu, na nějž se moc těším," přitakával Holeš. „Že tam hraje Özil jsem si ani nevybavil. Hlavně se totiž těším na setkání s kamarádem Filipem Novákem, s nímž se znám u z Jablonce," vykládal Masopust.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Slávista Tomáš Holeš (vlevo) v souboji s Marvinem Friedrichem z Unionu.

Postupující týmy z úvodního kola vyřazovací fáze se připojí k osmi vítězům skupin, kteří v Evropské konferenční lize prošli přímo do osmifinále. Finále letos nově zavedené soutěže se odehraje 25. května v Tiraně.

Reklama