Hlavní obsah

Trpišovský: Nejlepší taktický výkon, jsem na tým hrdý! Pro jaro si kouč Slavie přeje Fenerbahce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Je na své mužstvo pyšný. Podle trenéra Jindřicha Trpišovského podala Slavia na Olympijském stadionu v Berlíně neskutečně vyspělý výkon. Remízy 1:1 se šestým celkem německé ligy Unionem, která znamená postup do jarní vyřazovací fáze Konferenční ligy, si vysoce považuje.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Slávista Lukáš Masopust přechází s míčem přes ležícího Sheralda Beckera z Unionu Berlín.

Článek

Berlín (od našeho zpravodaje) - „Vážíme si, že jdeme dál na úkor tak kvalitního týmu. Jak jsem kluky káral, že jsme nebyli zatím v Evropě venku spokojení, teď je moc chválím," rozplýval se Trpišovský po čtvrtečním duelu v Berlíně.

Podala Slavia takticky nejlepší výkon pod vámi?

Po taktické stránce určitě ano. Proti nám hráli silní, ofenzívní hráči. Poznali jsme to už během prvního utkání v Edenu. Viděli jsme, jak Union porazil v pátek v bundeslize Lipsko, šel z něj obrovský respekt. Kromě jedné standardky si nepamatuju situaci, ve které bychom se v defenzívě špatně rozhodli. Pokud se tam soupeř dostal, bylo to jeho kvalitou. Jsem ohromně spokojený, mám skvělý pocit jako dlouho ne. Někdy jsme hráli lepší fotbal, ale teď mužstvo uhrálo, co jsme chtěli.

Na hrotu vám vypadli vykartovaný Kuchta a zraněný Krmenčík. Trefil jste sázku na Schranze. Co jste říkal jeho parádní šibenici?

Ivan nám dal dva podobné góly za Budějovice v přípravě. Ve Slavii doposud tohle nepředvedl. Tohle je jeho výstavní kousek, z dvaceti metrů křížem nahoru. Ježí se mi chlupy, když někdo od nás z takové vzdálenosti střílí, u Ivana ne. S Olayinkou podali vepředu heroický výkon, tři stopeři Unionu byli totálně vyčerpaní. Kluci je proháněli. Schranz převedl nejlepší výkon ve Slavii. Jsem rád za něj, prošel si těžkým obdobím.(pozn. - před pěti týdny zemřel Schranzovi otec).

Na pozici stopera jste postavil záložníka Masopusta. Jste překvapený, jak skvěle to zvládl?

Nechtěli jsme nechat hlavičkovat Alexe Baha, který měl otřes mozku. Maso to vzal na sebe. Ukázal se jako správný kapitán.

Proč jste měli v Berlíně pouze pět náhradníků?

Bohužel nikdo z realizačního týmu se nevešel do dresu, nemohli jsme doplnit lavičku.(směje se) Ne, teď vážně. Přijeli jsme do Berlína pouze v tomto složení. Byli s námi všichni zdraví hráči ze soupisky. Někteří museli zůstat doma s virózou.

Slavia přezimuje v pohárech potřetí ze čtyř posledních sezon. Byl nynější postup nejtěžší?

Strašně těžko se srovnává. Musíte za sebou vždycky nechat dva týmy. Skupina byla těžší než v jiných ročnících. Dostali jsme pod sebe soupeře, který je dva roky po sobě v první šestce bundesligy. I Feyenoord a Haifa jsou skvělé týmy. Skupina nebyla úplně nejtěžší, ale byla hodně náročná. Moc si postupu vážím.

Během podzimu jste si prošli těžkými obdobími, které jste ustáli. Co vám půlrok ukázal?

Že se tým vyvíjí. Po porážce v Haifě jsem řekl, že když se daří, umí hrát každý. Až zápasy, kdy se nedaří, vám ukáží, s kým můžete v krizových situacích počítat. Upřímně se těším, až dám klukům dovolenou. Co museli všechno od léta absolvovat... Ten, kdo si tím neprošel, si toto nemůže uvědomit. Někteří kluci v mých očích vyskočili hodně vysoko.

Jakého soupeře byste si přál pro první vyřazovací kolo na jaře?

Rád poznávám nové stadiony, kde je bouřlivá atmosféra. Tohle splňuje Fenerbahce Istanbul.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články