Hlavní obsah

Penalta vzala Slovácku naději na postup. Tendenční rozhodnutí, zlobí se trenér Svědík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako v prvním zápase v Kolíně nad Rýnem rozhodl o porážce fotbalistů Slovácka sporný pokutový kop osm minut před koncem. Hradišťští padli v 5. kole skupiny D Konferenční ligy na svém stadionu s německým týmem 0:1 a před posledním duelem na Partizanu Bělehrad definitivně přišli o šanci na postup do další fáze soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ondrej Duda, Kingsley Schindler a Denis Huseinbasic z Kolína nad Rýnem se radují z gólu.

Článek

Gruzínský arbitr Kruašvili nařídil proti Slovácku dokonce dvě penalty. Tu první brankář Nguyen Kainzovi v 52. minutě chytl. „Vím, že mojí úlohou není zabývat se výkony sudích. Od toho jsou jiní. Je ale strašné, že v takhle důležitých zápasech není VAR. Hrozná škoda, že rozhodčí neměl možnost si ty situace zkontrolovat. Z mého pohledu šlo o tendenční rozhodnutí, které utkání znehodnotilo," ležela kouči Slovácka Martinu Svědíkovi v žaludku především druhá desítka, z níž si hosté zajistili těsné vítězství.

Rozhodčí ji nařídil po souboji střídajícího Michala Kohúta s kolínským Tiggesem. „On do mě nejdřív kopl, a já jsem upadl. Poté zavadil o moji nohu, a spadl taky. Za mě to na penaltu nebylo. Hlavnímu její odpískání poradil asistent," mrzelo Kohúta. Podle něj si hradišťští fotbalisté zasloužili remízu, která by je držela ve hře o postup. „Jenže tenhle verdikt nás o ni připravil. Pro mě osobně je to hrozně nepříjemné. Jsme prostě v Konferenční lize nejmenší klub," naznačil, že cítí křivdu z verdiktů sudích v některých předchozích zápasech.

Svědík ovšem hledal příčiny porážky také ve vlastních řadách. „Proti bundesligovému celku jsme podali výkon zřejmě na hranici našich možností, avšak nikoliv bez chyb. V prvním poločase jsme zbytečně poztráceli několik balonů. Naštěstí nás držel výtečnými zákroky gólman Nguyen. A lepší to mohlo být i směrem dopředu. Štve mě zejména moment, kdy Doski nedal Tomičovi míč do jasné šance," připomněl.

Připustil, že ho hodně mrzí, že Slovácko definitivně ztratilo postupové naděje. „Bylo by samozřejmě mnohem lepší cestovat do Bělehradu na Partizan s tím, že máme ještě možnost projít do jarních bojů. I tak tam ale budeme mít značnou motivaci. Vždyť půjde o body do českého koeficientu i o peníze pro klub. My si vážíme každého zápasu, který můžeme v evropských pohárech odehrát. Je to pro nás výborná zkušenost," tvrdí Svědík.

Vzhledem k tomu, že Hradišťští dohrávali střetnutí s Kolínem, které ve čtvrtek přerušila už v osmé minutě hustá mlha, až o den později, mají odložený nedělní ligový zápas na Spartě. „Máme teď skoro týden na to, abychom se dobře připravili na Partizan i na ligu s Pardubicemi. Uděláme všechno pro to, abychom oba duely zvládli k naší spokojenosti," předsevzal si.

Reklama

Související témata: