Hlavní obsah

Plzeňský kouč se inspiruje Spartou! Fandit přijede i wimbledonská vítězka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před zraky speciálního hosta zahájí plzeňští fotbalisté cestu do základní skupiny Konferenční ligy. V úvodním klání 2. předkola proti Kosovské Dritě se ve Štruncovcýh sadech objeví čerstvá vítězka tenisového Wimbledonu Markéta Vondroušová. Viktoriáni tak jistě nebudou chtít zopakovat víkendovou prohru v Teplicích, ale na taktice se, i po vzoru trenéra Sparta Briana Priskeho, nic zásadního měnit nebude.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Trenér Brian Priske a kapitán Ladislav Krejčí na tiskové konferenci při představování výročního dresu fotbalové Sparty.

Článek

„Je super, že nám přijde fandit tak skvělá hráčka, navíc po takovém úspěchu. Bude nás podporovat tak, jako my jí drželi palce během soustředění," nastiňuje záložník Lukáš Kalvach, že se některé momenty herního kempu v Rakousku nesly ve sledování tenisového svátku ve Wimbledonu.

Vondroušová přinese na stadion ukázat i vítěznou trofej. Rodačka ze Sokolova má ke klubu vztah nejen kvůli regionu, zároveň je neteří bývalého majitele Viktorie Plzeň a současného předsedy představenstva Adolfa Šádka.

„Určitě přijdu a budu fandit. Doufám, že přijde hodně fanoušků," vzkázala tenistka fanouškům přes klubový web. „Markétě patří obrovská gratulace. Je pro nás ctí, že ve čtvrtek přijde, moc si toho vážíme," doplnil za kabinu gólman Jindřich Staněk. Není to poprvé, co se Vondroušová před tribunami stadionu představí. V roce 2019 jí lidé tleskali jako finalistce Roland Garros. Dočkala se slavnostního přivítání, kytice a památečního dresu. Podobné dary se dají očekávat i ve čtvrtek.

Ze všeho nejvíc by si ale Vondroušová i lidé v klubu jistě přáli, aby Viktoria složila reparát za nepovedený vstup do ligového ročníku. V sobotu totiž prohrála na půdě Teplic 0:1 a zejména matný výkon při dobývání obranné tvrze soupeře je velkým varováním.

Trenér Miroslav Koubek chystá personální změny, taktické ale příliš ne. „Každé mužstvo by mělo mít zažitá herní schémata směrem dopředu i dozadu. Když něco mužstvo učíte měsíc, tak není čas na paniku. Vzpomenu si na kolegu Priskeho ve Spartě, jak opakovaně říkal, že ze své cesty neustoupí, i když jim některé zápasy i v evropských pohárech nevyšly," zmínil Koubek trenérského kolegu, který nakonec v uplynulé sezoně dovedl Letenské k mistrovskému titulu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér fotbalové Plzně Miroslav Koubek před utkáním 2. předkola Konferenční ligy proti kosovské Dritě.

„Z utkání v Teplicích jsme se oklepali velmi rychle. Museli jsme. Čeká nás důležitý zápas. Řekli jsme si, co je potřeba zlepšit, a tím to uzavřeli," tvrdil Kalvach a poukázal na důležitost standardních situací, které Plzni dlouhodobě jdou, v sobotu na nich ale ztroskotala. „Musíme dát góly, které jsou do odvety důležité. potřebujeme lépe držet míč, být nebezpečnější a přímočařejší," doplnil středopolař.

Lehkou výhodou může být pro Plzeň rozehranost. Drita totiž odehrála oficiálně poslední utkání 1. července, i když od té doby nastoupila několikrát k duelům hraným za zavřenými dveřmi. Ostrý zápas pak nehrála od konce května.

„Měli jsme přes léto kvalitní a ostré zápasy, příprava má ale jiné psychologické zabarvení. Na rozehranost si momentálně nemůžeme stěžovat, to by byl alibismus," prohlásil na závěr kouč Koubek.

ZÁPAS PLZNĚ V TELEVIZI
Stanice O2 TV Sport odvysílá utkání FC Viktoria Plzeň-FC Drita v přímém přenose. Studio moderátora Radka Šilhana a experta Zdeňka Folprechta startuje od 18:45 hodin. Přímo z Plzně bude aktuální informace přinášet reportérka Tereza Kubíčková. Samotným zápasem pak provede komentátorské duo ve složení Tomáš Radotínský a David Nyč. Televize O2 TV si pro fanoušky připravila atraktivní zvýhodnění předplaceného tarifu Sport Plus.

Reklama