Hlavní obsah

Trpišovský chce do Irska a věří, že Sor zůstane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postup, který fotbalistům Slavie přinesl mnoho pozitivního. Bezprostřední euforii po epickém závěru, skolení houževnatého polského Rakówa Čenstochová a vyhlídku dalších konfrontací v Konferenční lize. „Doufám, že už vyjde Irsko,“ vyřkl jasné přání trenér červenobílých Jindřich Trpišovský.

Tohle je víc než Sevilla, zdůrazňuje Jindřich Trpišovský a přeje si soupeře z IrskaVideo: Sport.cz

 
Článek

Odveta v posledním předkole Konferenční lize proti Rakówu Čenstochová měla hodně ovlivnit náladu v celém klubu. Po porážce 1:2 v Polsku museli sešívaní dohánět manko. Povedlo se jim to a v nastaveném čase v prodloužení rozhodl Ivan Schranz. Univerzál, který putuje sestavou, hraje, kdy je potřeba, a na místě, kde je v očích Trpišovského v danou chvíli nejplatnější.

Schranz umí dávat důležité góly. „Není to náhoda. Umí si najít balon a situaci vyřešit. Rozhoduje se ve vápnech, a čím blíž je Ivan k bráně, tím je klidnější. Je prostě nebezpečný, zároveň je silný v obou předbrankových prostorech, i v tom defenzivním, kde nám pomáhá získat spoustu balonů," podotkl slávistický stratég.

Sestřih utkání Slavia - RakówVideo: O2 TV Sport

Ze zápasu načerpal do budoucnosti povzbudivé poznatky. „Tým ukázal, že má v sobě energii. Potřebujeme zvednout válečnictví. Tímhle způsobem se hráči učí hrábnout někam, kde moc často nejsou. V nekomfortní zóně, v únavě," vyjmenoval Trpišovský.

„To jsou zkušenosti, které nikde nekoupíte nebo nenakoukáte v televizi. I ti, co nehrají, vidí, jakou intenzitu takové zápasy vyžadují, jaké stresové a zlomové momenty přinášejí. Je to velká škola pro hráče. Je to o mentalitě, o nastavení se chtít porvat s protivníkem, který je fyzicky lépe vybavený. Mám radost z šesti zápasů, které nás na podzim v Evropě čekají. Doufám, že jich bude víc. Ale pro lidi je skvělé, že přijede třeba velký soupeř, že třeba zase vyprodáme stadion. Nejde o šířku kádru nebo o vytíženost hráčů, jde o tyhle zápasy, o tyhle emoce," rozebral důkladně šéf červenobílé lavičky.

Šest podzimních utkání jeho partě nic nepřekazí, los je už v pátek. Jaké je přání slávistického kouče? „Doufám, že už vyjde Irsko. Strašně se tam chci podívat. Gibraltar nám to teď v létě sebral (St. Joseph's, se kterým se Slavia utkala ve druhém předkole, vyřadil Larne ze Severního Irska - pozn. aut.). Shamrock bych strašně chtěl," měl okamžitě jasno Trpišovský.

Pohádkový závěr, rozplýval se Ivan Schranz. Olie mě fantasticky našel a potom byla euforieVideo: Sport.cz

West Ham, kde působí bývalí slávisté Tomáš Souček a Vladimír Coufal a který by Trpišovský taky kvitoval, sešívaní v základní skupině potkat nemohou. Oba celky budou při losování v prvním koši, případně tak mohou na sebe narazit až ve vyřazovací části.

Dvojzápas s Rakówem také zásadním způsobem ovlivní chování červenobílých při skladbě kádru. Jelikož Slavia postoupila, zeštíhlení širokého kádru se nejeví jako nutnost. Nicméně řeší se setrvání rychlíka Yiry Sora, o něhož má eminentní zájem Genk. Belgický klub má nabízet v přepočtu okolo čtvrt miliardy korun.

„Když jsme postoupili, je to pro mě bezpředmětné," nepřipouštěl si Trpišovský odchod nigerijského útočníka či záložníka. „Za mě je nesmysl hráče prodávat po půl roce, když ještě nejsou na topu své formy. Je to dobrá nabídka, dokonce výborná, ale myslím si, že jeho hodnota bude ještě vyšší. Musí se dát hlavně zdravotně do pořádku, je to pro nás směrem nahoru rozdílový hráč svou typologií. Doufám, že zůstane, že bude brzy zdravý a že zase bude vepředu řádit," rozvinul svou myšlenku slávistický trenér. Sor léčí poranění třísel, za poslední měsíc absolvoval jeden trénink.

V lepším stavu je záložník Lukáš Provod, jenž stejně jako Sor nejel před týdnem do Polska a zkoušel se připravit na odvetu. Český reprezentant se stihl vykurýrovat, na plac proti Rakówu šel v 77. minutě.

„Musím říct, že jsem se i trošku lekl, zda jsme ho tam nedali moc brzy. Ale zvládl to skvěle, strašně nám pomohl v soubojích, Raków posílal v závěru dopředu z osmdesáti procent dlouhé balony, on všechny první souboje dokázal ustát. Navíc bylo vidět, jak je schopný ukočírovat hráče okolo sebe. Běžecky je na tom dobře, hodně trénoval bez míče. Věřím, že nám bude schopen hodně pomoct," prohlásil optimisticky Trpišovský.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články