Hlavní obsah

Postup Slavie? Masopust věří na 85 procent

Když má říct, na kolik procent věří v postup, je pohotový a přesvědčivý. „Na 85 procent,“ vypálí slávistický obránce či záložník Lukáš Masopust před poslední bitvou v základní skupině fotbalové Konferenční ligy proti Sivassporu. „Opravdu věřím. Ballkani je těžký soupeř, což předvedli v obou zápasech s námi. Věřím, že v Kluži něco uhrají,“ podporuje devětadvacetiletý reprezentant svůj optimismus.

Foto: Laura Hasani, Reuters

Lukáš Masopust ze Slavie a Ermal Krasniqi z Ballkani.

Článek

Sešívaní potřebují pomoc Ballkani, kterému před týdnem sebrali naději na postup. Aby postoupili, musejí Masopust a spol. uhrát ve čtvrtek víc bodů než Kluž s kosovským mistrem. „Vypadá to blbě, ale takový je fotbal," přiznává rodák z Božejova. „Do skupiny jsme šli s tím, že chceme postoupit. Zkomplikovali jsme si to," uvědomuje si.

Cítí, že dnešní večer ve Fortuna Areně může hodně ovlivnit náladu v klubu v dalším průběhu sezony. Vyřazení by bylo velkým škraloupem a nepříjemností. „Byla by to kaňka. Ale chceme pořád postoupit. Když se to nepovede, bude to neúspěch. Na jaře bývají super zápasy, které jsme si zahráli. Bylo by to blbý. Ale třeba ne, třeba postoupíme a vše bude fajn," přemítá Masopust.

Přípravu nic neovlivňuje, vše běží jako normálně. Po průběžném stavu z Kluže se kabina pídit nechce. „O přestávce se ho ale asi stejně dozvíme. Ale nejdříve musíme zvládnout svůj zápas, pak se můžeme dívat na druhý výsledek," říká slávistický univerzál.

V Turecku se Sivassporem sešívaní uhráli remízu, ačkoliv vedli, byli jasně lepší a v úplném závěru neproměnili penaltu. Sivasspor má ale na rozdíl od nich už postup zajištěný. Co se dá od tureckého mužstva čekat? „Myslím, že to bude podobné utkání jako tam. Tři čtyři hráči jim zůstávají nahoře, moc se jim nechce vracet. Toho bychom chtěli lépe využít než v Turecku," ukazuje na jeden z klíčů k výhře Masopust.

Postupové propočty:
Slavia má v tabulce sedm bodů jako Kluž. Pokud by oba celky skončily se stejným bodovým ziskem, rozhodly by ve prospěch rumunského mužstva lepší vzájemné zápasy. Teoreticky může dojít i na variantu, že se v tabulce na sedmi bodech srovnají Slavia, Kluž a Ballkani, nejlépe by za této konstelace opět vyšla Kluž, protože by se pak braly v potaz vzájemné duely těchto tří týmů a parta kouče Dana Petreska v nich posbírala nejvíc bodů.

Reklama