Hlavní obsah

Slavia bude odvracet vyřazení. Padesát na padesát, míní Trpišovský. Věří, že Ballkani ukáže sílu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Edenu snili o domácím finále Konferenční ligy, základní skupina se soupeři z Turecka, Rumunska a Kosova měla být rozcvičkou, rozhodně ne konečnou. Podle ideálního scénáře už měla mít Slavia ve fotbalové Konferenční lize v tuhle chvíli zajištěný postup do jarního play off. Jenže sešívaní jsou před závěrečným duelem proti Sivassporu v úplně jiné pozici, nemohou se spolehnout sami na sebe, potřebují uhrát víc bodů než Kluž proti Ballkani.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský.

Článek

Sešívaní se soustředí hlavně na svůj úkol, chtějí vyhrát. Zbytek už neovlivní. „Věřím, že vyhrajeme, pak budu fandit Ballkani. Ale neumím to odhadnout. Přemýšlel jsem o tom, ale když vidím výsledky a vývoje zápasů ve skupině, těžko se mi něco predikuje. Na první dobrou mě napadne, že je to padesát na padesát," poznamenal slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia má v tabulce sedm bodů jako Kluž. Pokud by oba celky skončily se stejným bodovým ziskem, rozhodly by ve prospěch rumunského mužstva lepší vzájemné zápasy. Teoreticky může dojít i na variantu, že se v tabulce na sedmi bodech srovnají Slavia, Kluž a Ballkani, nejlépe by za této konstelace opět vyšla Kluž, protože by se pak braly v potaz vzájemné duely těchto tří týmů a parta kouče Dana Petreska v nich posbírala nejvíc bodů.

Každopádně kosovský celek, od kterého nyní potřebují červenobílí pomoc, udělal dojem na kouče sešívaných. I proto doufá. „Věřím, že Ballkani ukáže sílu jako proti nám nebo v dalších zápasech. Určitě mohli mít víc bodů než čtyři," konstatoval velitel slávistické lavičky.

Přímák s Janem VondrouVideo: Sport.cz

Kontrolovat průběžné skóre v Rumunsku nehodlá. „Nebudu to sledovat. Chceme vyhrát svůj zápas, hraje se o hodně. Chceme podat dobrý výkon, hrajeme o body, peníze, o své jméno. Budeme hrát na vítězství," pravil odhodlaně Trpišovský.

Takovou šlamastyku si po losu ve vršovickém klubu ale nikdo nepředstavoval. „Upřímně bych nevěřil, že se do téhle situace dostaneme. Ani po prvních dvou zápasech, kdy jsme remizovali se Sivassporem a porazili Ballkani, by mě tohle nenapadlo. Měli jsme rozhodnout o postupu sami, a ne na nikoho spoléhat. Rozhodující byly zápasy s Kluží, v nichž jsme nezískali ani bod. Je to paradoxní, v předcházejících letech jsme za sebou nechali týmy z bundesligy, z Francie nebo izraelského mistra, vždy jsme to měli ve svých rukách, teď ne," povzdechl si Trpišovský.

Šéf klubu Jaroslav Tvrdík během podzimu avizoval, že případné vyřazení by bylo velkým průšvihem. Co by se dělo, je otázkou. Rána by to pro českého vicemistra byla veliká, v posledních letech si zvykl na povedená jarní tažení v pohárech. V tomto roce na jaře dokráčel do čtvrtfinále Konferenční ligy, rok předtím do stejné fáze Evropské ligy. Tyhle výsledky dodávaly celé červenobílé rodině kuráž a naději, že aktuální ročník Konferenční ligy může vyvrcholit domácím finále. Ve čtvrtek se tahle rajcovní vize může definitivně rozplynout.

Reklama